3EGolf
Image default
Auto's en Motoren

Een auto verkopen: dit zijn de mogelijkheden

Een auto verkopen kan op veel verschillende manieren. Alle manieren hebben hun eigen voor- en nadelen. Soms is het zo dat uw specificatie situatie bepalend is voor de wijze van verkoop van uw auto. Hieronder leest u meer over de mogelijkheden en over de voor- en nadelen van deze.

Particulier verkopen

Een auto verkopen via de particuliere weg is één van de meest gebruikte wijzen van verkoop. Particulier verkopen wil zeggen dat u uw auto zelf verkoopt door middel van een advertentie (op internet). Het grootste nadeel wat hieraan kleeft is dat het u weinig comfort biedt gezien het feit u vele zaken binnen het verkoopproces zelf moet regelen. Dit kan een tijdrovende en soms frustrerende klus zijn. Niet alleen moet u een goede advertentie maken, maar u moet ook zelf de proefritjes faciliteren en de auto samen met de koper overschrijven. Het grote voordeel van particulier verkopen, en tevens de reden waarom het zo populair is, is het feit dat particuliere verkoop financieel het meest loont. Anders gezegd vangt u door particulier te verkopen het meeste geld voor uw auto.

Inruilen

Verkoop van uw auto kan ook middels de klassieke inruil. Hierbij ruilt u uw auto in bij de dealer op een nieuw exemplaar bij deze zelfde dealer. Dit loont financieel minder dan een particuliere verkoop, de dealer heeft immers ook nog kosten aan de auto en zij willen deze vroeg of laat met een slag winst verkopen. Inruilen brengt wel een groot voordeel voor u als ‘verkoper’ mee. Het biedt namelijk veel comfort en zekerheid. U komt meestal geen dag zonder auto te zitten, omdat u naadloos overstapt op uw volgende auto. Daarnaast wordt de opbrengst van de auto simpelweg verrekend met de kosten van uw nieuwe auto. Zo is het een soort korting.

Auto verkopen aan verkoopservice

Deze wijze van verkoop staat tegenwoordig erg in de belangstelling en er wordt dan ook veel reclame voor gemaakt. Het verkopen van uw auto aan een verkoopservice is als het ware de verkoop aan een handelaar, u hoeft hierbij geen nieuwe auto te kopen. Dit is het verschil met inruilen, waarbij u wel een nieuwe auto neemt. Het grote nadeel van verkoop aan een verkoopservice is het feit dat u niet veel geld zult ontvangen voor de auto. De handelaar moet immers ook winst maken en hij zal waarschijnlijk nog wat kwijt zijn aan wat onderhoudswerkzaamheden. Over de prijs valt meestal niet te onderhandelen. Bij een inruil of bij particuliere verkoop is daarentegen vaak wel ruimte voor onderhandelingen. Het voordeel is puur het gemak. Meestal wordt alles binnen één dag geregeld en heeft u betrekkelijk snel het geldt op uw rekening.

Meer informatie? Bezoek dan Ikwilvanmijnautoaf.be.

Gerelateerde artikelen

Rijd voordelig in een nieuwe Golf

Je rijbewijs halen in west Brabant

Op wintersportvakantie met busverhuur venray

3eGolf.nl