3EGolf
Image default
Eten en drinken

Een barbecue voor iedereen

Misschien wist je het nog niet, maar in je bbq shop heb je barbecues in alle soorten in maten. Er zit er vast wel een tussen waar je nog nooit van hebt gehoord. Het is zeker de moeite waard je te verdiepen in alle soorten voordat je een aankoop doet. Geef je meer voorkeur aan het design, de prijs, het gebruiksgemak of de smaakervaring?

De meest bekende barbecue onder de Nederlanders is waarschijnlijk de houtskoolbarbecue. Dit is een echte gezelligheidsbarbecue voor een fijne middag met vrienden en familie. Je kunt niet om de smaak heen. Deze barbecue creëert een typische barbecue smaak waar de meeste mensen gelijk voor vallen. Je hebt ze tevens in alle soorten en maten en voor elk budget.

De houtskoolbarbecue vs. elektrische barbecue

De houtskoolbarbecue is echter niet de enige barbecue! Uit andere landen zijn tegenwoordig veel andere types barbecues op de markt gekomen. Zo ook de Oosterse variant: de teppanyaki barbecue. Oftewel, de elektrische barbecue. Deze barbecue is ontzettend makkelijk te gebruiken doordat hij werkt op stroom.

Het is eigenlijk een elektrische grillplaat. Hier kan ook iedereen zich omheen verzamelen, net als bij een houtskool barbecue. Echter is de smaaksensatie wat anders, aangezien de houtskool mist en dus niet de onweerstaanbare barbecuesmaak wordt gecreëerd. Daartegenover is hij wel veel makkelijker te gebruiken. Het is een kwestie van de stekker in het stopcontact, even laten opwarmen en klaar!

Welke barbecue past het beste bij jou?

De elektrische teppanyaki barbecue is dus wat makkelijker in gebruik, en ook zeker makkelijker schoon te maken naderhand. Echter heeft de klassieke houtskool barbecue meer charme en zal dus meer ambiance creëren. Houd er ook rekening mee dat de elektrische barbecue beter kan zijn voor de gezondheid, omdat er minder schadelijke stoffen vrijkomen.

3eGolf.nl