3EGolf
Image default
Huishoudelijk

Een boiler met anti- kalk functie helpt je aan zachter en gezonder water.

Een boiler met anti- kalk functie helpt je aan zachter en gezonder water.

De hardheid van het water wordt vastgesteld door de aanwezigheid van het aantal calcium- en magnesiumdeeltjes in het water. In bepaalde gedeeltes in het land is het water hard, in andere gebieden een stuk zachter. Veel mensen zullen dit verschil wel ondervonden hebben dit als ze op vakantie gingen. In Scandinavië bijvoorbeeld, maar ook op de Veluwe in ons eigen land, is het water veel zachter dan in andere delen van Nederland.

Hard water is slecht voor de huid.

Dit komt door het irriterend en uitdrogend vermogen van calcium- en magnesiumdeeltjes.

Met hard water zul je veel meer zeep nodig hebben om schuim te maken en gebruik je al snel twee keer zoveel zeep om je haar, huid of kleren te wassen. Shampoo en zeep lossen minder goed op in kalkrijk water, heb je er meer van nodig om het gewenste resultaat te krijgen en zo blijven er zeepresten op de huid en in je gewassen kleding achter. Die zeep droogt de huid uit en verergert klachten zoals psoriasis en eczeem.

Dermatologen adviseren dan ook dat mensen met huidklachten als eczeem zich niet te vaak moeten wassen.

Hard water kan voor meerdere problemen zorgen;

  • Kalkaanslag zorgt voor verstopping in elektrische huishoudelijke apparaten en verstopte leidingen. Hoe hoger de waterhardheid en hoe hoger de temperatuur van het water, hoe meer kalkaanslag zich zal gaan vormen bovendien zal het rendementsverlies van watergebruikende apparatuur zeer hoog zijn.
  • Kranen kunnen verstopt raken of gaan stuk. De kraan vaak ontkalken zorgt voor behoorlijke slijtage.
  • Dichtingen kunnen gaan verharden en lekken.
  • Spoelsystemen verliezen hun spoelkracht en kunnen verstopt raken. 
  • Thermostaat kranen raken ontregeld en blokkeren.
  • Vaatwas- wasmachines gaan stuk of werken minder goed.
  • Warmwatertoestellen zoals boilers en geisers gaan stuk en verliezen veel rendement. De warmteproductie en afgifte wordt sterk verminderd door kalkaanslag, het werkt als een issolatielaag. Hierdoor wordt warm water erg duur.
  • Zeer veel kans op roest en corrosie, met name bij een poreuze kalkafzetting.

En wanneer je boiler vol zit met kalk, het behoorlijk prijzig is deze te laten ontkalken. 
Het is daarom sowieso aan te raden, wanneer je op zoek bent naar een nieuwe boiler, te kiezen voor een boiler met anti- kalk functie en gebruik te maken van anti- kalk magneten om je leidingen.

 

Je merkt dat er sprake is van kalk in de boiler als het water langzamer door de kranen stroomt.

Het is daarom zeker de moeite waard om te kiezen voor een boiler die tegen kalk bestand is. Een anti- kalk boiler zorgt ervoor dat de boiler goed blijft werken en niet snel beschadigd raakt. Op deze manier bespaar je niet alleen tijd, maar ook geld omdat de boiler zo goed als kalkvrij zal blijven. Zo bespaar je maximaal op onderhoudskosten en zorg je voor gezonder , schoner en zachter water.

Op de website van elektrischeboiler.eu kan je terecht voor beide; zij verkopen elektrische boilers met anti- kalk functieanti- kalk magneten en waterontharders voor echt lage prijzen. 

Nieuwe modellen elektrische boilers die zij verkopen zijn van het merk DAT en zijn het neusje van de zalm; de DAT ECO Premium en de DAT Nofer ECO Plus, maar zonder dat je hiervoor diep in de buidel hoeft te tasten. 

 

 

De elektrische boilers van DAT zijn uitgerust met een droge weerstand. Dat betent dat de verwarmingselementen in de boiler niet meer kunnen worden aangetast door kalk, omdat de elementen niet in contact kunnen komen met het water en dus ook niet vervangen hoeven te worden. 

De elektrische boilers van DAT hebben twee tanks, dit zorgt ervoor dat er minder warmte verlies plaats zal vinden en er minder menging met koud water is.

De elektrische boilers van het merk DAT worden gemaakt in fabrieken binnen Europa waar de kwaliteit telkens weer getest wordt en zonodig verbetert.

Het is dus de moeite waard om eens te kijken op de website van elektrischeboiler.eu.

https://elektrischeboiler.eu/DAT-Elektrische-Boilers

Gerelateerde artikelen

De voordelen van een spoed loodgieter in Amsterdam

CV ketel onderhouden in Amsterdam

Wat voor soorten dakkapellen kan ik laten plaatsen? Heb ik keuze uit meerdere vormen en materialen?

3eGolf.nl