3EGolf
Image default
Woningen

Een eerste huis kopen? Met deze tips helpen wij u op de goede weg!

Een nieuwe woning kopen is altijd spannend, al zeker wanneer het uw allereerste woning is. Het gaat om een aanzienlijk deel van uw spaargeld en voor de meeste mensen betekent het ook de start van een langlopende lening. Reden genoeg dus om u goed voor te bereiden. In dit artikel zullen wij u enkele tips meedelen voor het kopen van een woning. Daarnaast zullen we ook enkele belangrijke punten aanhalen, waar u zeker op moet letten.

 

De waarde van een huis

U heeft waarschijnlijk het gezegde: “De waarde van een huis, is maar wat een zot eraan wil geven” al wel eens gehoord. Men bedoelt hiermee dat een huis voor de ene veel waard kan zijn, maar voor de andere praktisch niets. Dit heeft te maken met persoonlijke voorkeuren. Toch is het mogelijk om de gemiddelde marktprijs voor een woning te bepalen. Dit is de gemiddelde prijs, die alle geïnteresseerden ervoor zouden willen betalen. Om deze prijs objectief te laten vaststellen, kan u beroep doen op een NVM makelaar, of op een Taxateur. Wij kunnen voor u precies inschatten hoeveel een huis waard is. Daarbij wordt rekening gehouden met enerzijds het gebouw zelf, de staat waarin het skelet van het huis zich bevindt. Maar anderzijds ook met de toestellen die ingebouwd werden, zoals bijvoorbeeld de keukentoestellen. Tenslotte speelt ook de afwerkingsgraad een belangrijke rol. Het spreekt voor zich dan een huis waar de muren pas geschilderd zijn, meer waard is dan hetzelfde huis waar nog geen vloer in ligt.

 

De staat van de woning

Zoals hierboven vermeld, is ook de staat van een woning van groot belang. Wanneer u op zoek bent naar een makelaar, om u op de goede weg te zetten, kan u kiezen voor verkoopmakelaar Hilversum. Zo bent u er zeker van dat u correct en professioneel advies krijgt. Wij kunnen u helpen met het nakijken van de staat van een woning. Verkoopmakelaar Hilversum kan dankzij zijn expertise snel inschatten of een woning nog in goede staat is, of al dan niet een renovatie nodig heeft. Sommige oudere woningen bevatten bijvoorbeeld ook asbest. U moet weten dat u verplicht zal worden door de overheid om het asbest te verwijderen. Wanneer u dit dus niet heeft opgemerkt voor aankoop, zijn de kosten volledig voor uw rekening. Als NVM makelaar staan wij gelukkig altijd voor u klaar! We pluizen met u de details uit en geven u de informatie die u wilt!

 

Het compromis

Wanneer u besloten heeft het huis aan te kopen, zal vervolgens ene compromis worden opgesteld. Door het tekenen van dit document, bent u juridisch gebonden tot de aankoop van het huis. U zult een voorschot moeten storten binnen een bepaalde tijd. Zorg er uiteraard voor dat dit tijdig betaald wordt, anders zou het kunnen dat u boetes moet bijbetalen. Van zodra het compromis getekend is, zal het huis normaal gezien binnen de 3 maand van u zijn. Dit wordt de oplevering genoemd en deze vind plaats wanneer het definitieve contract bij de notaris wordt getekend. Uiteraard kan u met de verkoper contractueel afspreken dat u de sleutel vroeger kan ontvangen. Beide partijen zijn vrij om hierin een overeenkomst te vinden.

 

https://www.vanderhelm.nl/
3eGolf.nl