Een goed orthopedisch kussen

Zonder het juiste beddengoed is het bijna onmogelijk om een goede nachtrust te hebben. En zonder slaap wordt ons hele leven somber. De meeste mensen kunnen wel 30 dagen overleven zonder te eten, maar geen slaap krijgen eist al snel zijn tol (het wereldrecord zonder slaap staat op 11 dagen). Dat komt omdat ons lichaam niet 24 uur per dag kan werken. Het heeft elke dag een paar uur nodig om uit te rusten en op te laden.

Beschouw ons lichaam als een machine die elke dag een paar uur moet worden uitgeschakeld, anders raken de systemen overbelast, wat tot een defect kan leiden. Maar als het op slapen aankomt, zijn de juiste omgeving en het juiste beddengoed van cruciaal belang. Verkeerd beddengoed belemmert niet alleen de slaapkwaliteit, maar veroorzaakt ook pijntjes.

Soms hebben we de neiging om ons te laten meeslepen door alle opties in matrassen en dekbedden en vergeten we een van de essentiële onderdelen van beddengoed – de kussens. De meeste mensen zijn zich er niet van bewust dat een kussen zeven belangrijke nekbeenderen ondersteunt, die het hoofd omhoog houden. Als het kussen geen steun biedt, wordt de nek gespannen en het hoofd ook. Gewone hoofdkussens hebben meestal een typische vorm, en zijn ofwel te zacht ofwel te stevig. Ze zijn niet afgestemd op de wervelkolom of de nek en kunnen leiden tot verrekkingen en pijn.

U hebt niet alleen een matras nodig die zich aanpast aan de rondingen van uw lichaam, maar ook een kussen dat zich aanpast aan de vorm van uw nek en wervelkolom. Een gewoon kussen biedt dit voordeel niet. Daarom moet u een orthopedisch kussen gebruiken voor een betere ondersteuning.

Orthopedische kussens zijn er in verschillende vormen, uitvoeringen en prijsopties. De uiteindelijke beslissing is een kwestie van persoonlijke voorkeur en comfort. Vergeet niet van tevoren onderzoek te doen om te voorkomen dat u overweldigd raakt door alle verschillende opties die er zijn.

Terug naar boven