3EGolf
Image default
Bedrijven

Een houten vloer egaliseren

Gelukkig zijn houten vloeren de afgelopen jaren steeds minder ruw geworden. De meeste mensen kiezen voor een egale houten vloer, zodat dit er strak uitziet. Een vloer is immers het visitekaartje van de woning. Een egale houten vloer straalt luxe uit. Dit past dan ook bij een modern interieur, als rechte lijnen een belangrijke rol spelen in het ontwerp van de ruimte. Daarom is het nodig om een houten vloer te egaliseren.

 

Nieuwe houten vloer plaatsen

Wie nog geen vloer heeft gekocht, kan eerst een aantal voorbereidingen treffen. Zo dient men erbij stil te staan dat zeker bij een houten vloer de ondervloer goed geëgaliseerd moet zijn. Wanneer men zich oriënteert op een strakke houten vloer zijn er verschillende mogelijkheden. De planken dienen zeer recht te zijn. Dat geldt ook voor de ondergrond. Is de ondergrond niet egaal, dan is dit meteen terug te zien in het eindresultaat.

 

Voorbereidingen treffen

Een goede voorbereiding is het halve werk. Het egaliseren van de ondergrond kost dan ook het meeste tijd. Als de ondergrond niet helemaal recht is, kun je daarvoor een professional inschakelen of dit zelf doen. Wanneer men kiest voor een verlijmde vloer is het egaliseren van de ondergrond erg belangrijk. Over het algemeen is het beter om dit proces over te laten aan een erkend bedrijf.

 

Schakel een professional in

Iedere situaties is qua ondervloer weer anders. Daardoor is het lastig om van tevoren een stappenplan voor jezelf te maken hoe je een zo strak mogelijk resultaat kunt behalen. Daarom kun je beter kiezen voor de diensten van een professional. Op die manier hoef je zelf niet aan de slag met het egaliseren van een ondervloer en ben je gegarandeerd van succes. Want bij een spiegelgladde ondervloer weet je zeker dat de houten vloer er strak in zal liggen.

 

Ben jij op zoek naar een vakman in de buurt die jouw vloer kan egaliseren? Neem dan eens een kijkje in de bedrijvengids van Egaliseren.nl

3eGolf.nl