3EGolf
Image default
Onderwijs

Een office manager vervult een cruciale rol binnen een bedrijf

Het functieprofiel office manager is erg uitgebreid. Dat komt omdat de functie zeer divers is. Daarnaast wordt de functie anders ingevuld van bedrijf tot bedrijf en van office manager tot office manager. Natuurlijk zijn er wel taken die eigenlijk altijd door een office manager worden uitgevoerd. In het kort zorg jij ervoor dat een bedrijf soepel draait. Je houdt het personeel tevreden en lost problemen op voor ze voor anderen zichtbaar zijn. Als office manager heb je behoorlijk wat vrijheid. Je werkt zelfstandig en kunt voor een groot deel zelf bepalen hoe je functie invult. Daardoor is werken als office manager spannend en uitdagend.

Een organisatorisch talent

Een office manager is het aanspreekpunt voor de meeste werknemers binnen een bedrijf. Ze gaan ervan uit dat jij op de hoogte bent van van alles en nog wat. Bijvoorbeeld waar ze een collega of leidinggevende kunnen vinden. De office manager is op de hoogte van vergaderingen en presentaties. Bovendien weet je waar die gegeven worden. Je kunt werknemers dus altijd snel doorverwijzen naar de juiste plek. Ook weet je wanneer klanten langskomen en zorg je ervoor dat zij het naar hun zin hebben. Dat doe je door ze te ontvangen, ze te voorzien van thee en koffie en ervoor te zorgen dat ze zich welkom voelen.

Beheren en communiceren

De office manager is in het bezit van veel belangrijke informatie. Zo beheren de meeste office managers de agenda van een bedrijf. Daarnaast beheert de office manager de faciliteiten en zorgt ervoor dat benodigdheden voor het kantoor op tijd besteld worden. Ook ben je als office manager veel aan het communiceren. Je verbindt mensen aan elkaar door en beantwoord vragen als dat nodig is. Verder ben je ook nog betrokken bij de administratie. Er zijn eigenlijk weinig functies met meer variatie en vrijheid dan die van office manager.

3eGolf.nl