3EGolf
Image default
Dienstverlening

Een vacature Financial Controller: wat wordt er precies van u verwacht?

Het solliciteren op een vacature Financial Controller zou voor u wel eens het begin van een interessante loopbaan kunnen worden. U bent immers een expert op het gebied van financiële huishouding, analyses en begrotingen. De functie klinkt als een mooie stap in uw carrière. Maar houdt die vacature Financial Controller, in het Nederlands financieel controller genoemd, wel echt precies hetzelfde in als wat u denkt? De functie kent meerdere benamingen. Zo wordt een persoon die de bij deze functie behorende taken uitvoert, ook regelmatig unitcontroller, corporate controller of registercontroller genoemd.

De taak van een Financial Controller?

Reageert u op een vacature Financial Controller, dan doet u een gooi naar een rol in het hogere management van een bedrijf. Uw taak is, globaal beschreven, het ondersteunen en adviseren wat betreft financiële vraagstukken. Behalve op het gebied van financiën wordt er ook een beroep gedaan op uw strategische en bedrijfskundige inzicht. Financial Controllers zijn aldus verantwoordelijk voor het economische bestuur van een bedrijf. Binnen verreweg de meeste bedrijven valt hij of zij direct onder de CEO, oftewel de algemeen directeur.

Werken in een team van financiële professionals

U werkt in een team aan een optimale financiële sturing en verantwoording van financiële gegevens. Een dergelijk team wordt veelal aangestuurd door een zogeheten ‘teammanager financiën’ of een ‘senior financial controller’. Solliciteert u nu op de vacature Financial Controller en start u als een junior, dan heeft u op de termijn ook zicht op het doorgroeien naar een dergelijke positie. Bent u reeds ervaren, dan kunt u direct solliciteren op een vacature Financial Controller voor een senior.

Scope Finance is er voor kandidaten én werkgevers

Scope Finance is gespecialiseerd in het recruiten van financiële professionals, meestal maar zeker niet uitsluitend ambitieuze starters. Een vacature Financial Controller kan zowel tot het midden als het hogere segment behoren. Scope Finance helpt u als kandidaat om de baan te vinden die uw carrière een goede start of impuls kan geven. Voor u als werkgever gaat deze recruiter op zoek naar de beste kandidaten voor de binnen uw bedrijf openstaande functies. Daarbij bestaat niet alleen oog voor vaardigheden, maar ook voor persoonlijkheid en dynamiek.

https://www.scopefinance.nl/
3eGolf.nl