3EGolf
Image default
Verbouwen

Een vloerverwarming laten leggen kan op verschillende manieren

Een vloerverwarming laten leggen kan op verschillende manieren. Het is daarom goed om u te verdiepen in deze mogelijkheden en te kijken welke het beste bij uw situatie past. Bij Multi Vloeren Brabant kunt u daarom terecht voor al het advies rondom uw nieuwe vloer en de bijbehorende vloerverwarming.

 

Een vloerverwarming laten leggen door middel van netten

Eén van de manieren om vloerverwarming te laten leggen is het binden op netten. Dit zijn gegalvaniseerde netten waarop de vloerverwarmingsslangen worden vastgebonden. Het is hierbij van belang dat er op de dragende vloer reflectiefolie wordt aangebracht, zodat de vloer sneller opgewarmd is. Het voordeel van deze netten is dat ze niet kunnen roesten. Hierdoor zult u geen verkleuringen in uw vloer aantreffen.

 

Infrezen voor een snellere verwarming

Een andere manier is het infrezen in de dekvloer. Hiervoor wordt eerst een cementvloer gelegd, welke een week moet uitharden. Daarna kunnen de sleuven voor de vloerverwarming gemaakt worden, waardoor er geen verhogingen in de vloeren komen. Een groot voordeel van deze manier van een vloerverwarming laten leggen is dat de slangen hoger liggen, waardoor de vloer sneller opgewarmd is. Ook hoeft u bij deze optie niet gelijk een nieuwe cementvloer te leggen, omdat deze ook in de bestaande ondervloer kan worden aangebracht.

 

Ook noppen zorgen voor een goede geleiding

Daarnaast heeft u het noppenplaat systeem. Bij dit systeem wordt er een noppenplaat op de vloer gelegd, welke voor een goede geleiding van de warmte zorgt. Na de installatie van de vloerverwarming komt er nog een cementdekvloer overheen voor een optimaal gebruik. Deze variant is erg geschikt wanneer uw vloer niet geïsoleerd is.

 

Meer warmte creëren met een tackerplaat

Als laatste is er ook nog het tackerplaat systeem. Hierbij worden de buizen vastgezet op een geschikte tackerplaat, welke ook geluiddempend en isolerend is. Wanneer er glazen deuren of tuindeuren zijn, worden de buizen dichter op elkaar gelegd, waardoor er meer warmte gecreëerd kan worden. Het grootste voordeel is dat deze manier snel te monteren is.  

https://www.multivloerenbrabant.nl/
3eGolf.nl