3EGolf
Image default
Eten en drinken

Eenvoudig leven en wat vaker uit eten

Is dat met elkaar te rijmen: eenvoudig leven en wat vaker uit eten? In eerste instantie denk je niet aan een bezoek aan een restaurant bij eenvoudig leven. Echter, als jij een hele maand verantwoord eet en drinkt, zelf bijvoorbeeld groenten in de tuin kweekt en matig bent met het eten van vlees, dan is een keer uit eten gaan echt geen doodzonde. Dit uitje dat je af en toe plant kan er zelfs voor zorgen dat jij het sobere, eenvoudige leven beter vol kunt houden. Zeker in het begin, na een poosje is deze nieuwe levensstijl vanzelfsprekend en kost het je geen enkele moeite meer. 

Uit eten in de buurt

En als je dan een keer uit eten gaat, dan ga je lekker eten in de buurt. Zijn er meer restaurants in jouw woonomgeving dan kun je kiezen voor een restaurant dat streekproducten op het menu heeft staan. Zo help je een zelfstandige (de restauranthouder) in jouw omgeving en daarnaast boeren en tuinders om hun producten te verkopen. Wat zal dat eten lekker smaken!

Uit eten is een goede zet

Een hele week klaar staan voor je gezin of werkgever, of personeel aansturen, het kost nogal wat inspanning en energie. Daar staat wel wat tegenover, een goed salaris waardoor je leuke dingen kunt doen, voldoening en tevreden mensen om je heen. Loop je er continu tegenaan dat je te weinig tijd voor jezelf over hebt en word je daar zelfs chagrijnig van? Kijk eens of jij je leven anders kunt inrichten. Minder verantwoording bijvoorbeeld, zodat je op tijd naar huis kunt. Gevolg is waarschijnlijk minder salaris. En daaruit volgt dat je soberder moet gaan leven, maar is dat erg? Niet meer elk weekend uit eten, eens per maand of minder naar een restaurant? Daar geniet je dan wellicht nog meer van, dan wanneer je de luxe hebt van vaak uit eten gaan.  

Eenvoudig leven hoe doe jij het?

Maak een sport van eenvoudig leven. Wat kun je missen (en dat is meer dan je denkt!)? Zorg er wel voor dat je niet alles meteen afzegt, dan ben je straks zeer ontevreden met je leven. Lekker eten in de buurt in een restaurant waar je voorheen ook graag kwam, mag gerust op je lijstje blijven staan.   

Overweeg het volgende voor een eenvoudig leven:

  • Heb ik elke dag vlees nodig?
  • Kan ik niet beter water drinken in plaats van frisdrank?
  • Wat eet ik allemaal uit gewoonte? (die zak chips, die leeg “moet” als hij open is).
  • Hoeveel kleding hangt er bijna ongedragen in de kast, waarom nog meer kopen?
  • Ik kan toch ook de boodschappen op de fiets doen?

En wat zo leuk is aan deze aanpassingen, ze zijn gezond voor je en je houdt geld over. Eenvoudig leven en geld overhouden voor lekker eten in de buurt in jouw favoriete restaurant. 

Resultaat van een eenvoudig leven

Dat kan echt, want dit is jouw resultaat: 

  • minder kopen meer geld overhouden
  • minder kopen, minder spullen
  • minder spullen, opgeruimd huis
  • opgeruimd huis, opgeruimd hoofd! 

Verwen jezelf en je huisgenoten met een etentje van het geld dat je op andere zaken bespaart.

3eGolf.nl