3EGolf
Image default
Zakelijk

Zakelijk reizen? Denk hieraan voordat je beslist!

Reizen naar werk of voor werk is heel normaal. Uit het onderzoek (van BCT Travel) is gebleken dat bedrijven steeds meer op hun kosten en ecologische voetafdruk gaan letten. Dit is ook beslist anno 2020. Hiernaast is het door digitalisering, wat een steeds grotere rol speelt bij bedrijven, niet altijd meer nodig om te reizen. Nu al helemaal met het COVID-19 virus. Dit zijn enkele redenen, maar er zijn meer dan genoeg redenen op te noemen waarom werkenden minder behoefte hebben aan reizen. Toch blijkt het dan we met z’n allen juíst meer reizen… en dat zal volgens Topman van BCD Travel Jean-François De Mol niet binnen een paar jaar veranderen. Des te meer redenen om goed na te denken over jouw manier van reizen. Hoe duurzaam reis jij momenteel voor werk? Wij geven je een paar tips om zakelijk zo duurzaam mogelijk te reizen.

Neem een auto van de zaak

Wellicht is het mogelijk om een auto van de zaak te krijgen. Meestal zijn dit leaseauto’s. Dat houdt in dat je een auto least (leent) voor de tijd dat jij hierin mag rijden. In de meeste gevallen is het aan je werkgever om het type auto uit te zoeken. Toch is het altijd mogelijk om met je werkgever te overleggen of je wellicht een meer duurzaam model kunt krijgen. Je kunt aangeven dat duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) een van de meest besproken termen is van de huidige maatschappij. Om de ecologische voetdruk zoveel mogelijk te beperken is het verantwoorder om te reizen met een hybride-, gas- of geheel elektrische auto (bijvoorbeeld een Volkswagen Golf occasions). Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor het aanzicht en het imago van het bedrijf waar je werkt.

Beter voor het milieu? Elektrische fiets

Een van de meest verantwoorde manieren om naar werk te gaan is met een elektrische fiets. Tegenwoordig zijn deze fietsen echt niet meer zoals vroeger en zijn een verschillende designmodellen te verkrijgen. Het is voor je werkgever (of als werkgever) erg voordelig om te kiezen voor een fiets. Dit is waarom:

  1. Er zijn geen kosten aan benzine. Dit kan honderden euro’s per maand schelen. Moet je nagaan hoeveel kosten dit bespaart op jaarbasis.
  2. Lage elektriciteitskosten. Ja een elektrische fiets moet wel opgeladen worden. Geen probleem, de batterijen die er tegenwoordig in zitten zijn van lange duur. Hiernaast hoef je je ook geen zorgen te maken over de energiekosten. Elektriciteit brengt relatief lage kosten met zich mee, dus je zult vrijwel altijd voordeliger uit zijn met een elektrische fiets dan een auto.
  3. Gezondheid is ook een groot aspect waarom men graag kiest voor een elektrische fiets. Gemiddeld breng je 80% van je dag binnen door (ja het is veel, maar helaas echt waar). Hierdoor is de kans vrij klein dat je aan voldoende lichaamsbeweging komt. Met de fiets kun je dit weer inhalen.

Er zitten dus meerdere voordelen tegelijkertijd verbonden aan zakelijk reizen met de fiets!

Reizen met een zakelijke ov-chipkaart

Rij je liever niet met de auto, maar geeft fietsen je ook niet echt bepaald ontspanning? Vraag dan een zakelijke ov-chipkaart aan. Hiermee reis je op de kosten van de zaak en kun jij heerlijk rustig je ontbijtje ’s Ochtens in de trein opeten of een boekje lezen. Je kunt er uiteraard ook voor kiezen om een heerlijk powernapje te doen tussen afspraken door! 

Pech onderweg?

We hopen uiteraard dat het je nooit overkomt, maar mocht het je een keer overkomen: bij autopech helpt RoadGuard je 24/7 de weg weer op. Met hun Pechhulpservice bieden zij een voordelige service waar je geen abonnement of lidmaatschap voor af hoeft te sluiten. Je kunt hun gratis app downloaden in de Appstore (IOS) of Google Play (Android).

3eGolf.nl