3EGolf
Image default
Mode en Kleding

De geboortemaand van je kind als geboortesteentje aan je sieraad

Dat geboortesteen sieraden de nieuwe trend zijn, dat wisten we al. Maar wist je dat er een heleboel verschillende manieren zijn om deze kleurrijke steentjes een persoonlijke twist aan jouw sieraad te geven? In dit artikel lees je meer over de verschillende soorten geboortestenen, hun betekenis en waar je ze kan kopen.

Geboortestenen in elke prijsklasse

Geboortestenen zijn van oudsher edelstenen die elk een geboortemaand vertegenwoordigen. Twaalf maanden van januari tot en met december en edelstenen van agaat tot diamant. Juist het verschil in de waarde (en zo ook kosten) van de materialen heeft ervoor gezorgd dat er naar andere manieren werd gezocht om een vergelijkbaar effect te krijgen en sieraden een persoonlijk tintje te geven door middel van een gekleurd effect.

De Swarovski geboortesteen werd geboren. Mooie kristallen kralen die in het zilver gezet kunnen worden, meegeregen in een armband of als bedel hangend aan een armband of ketting. Je kan er dus alle kanten mee op en het zo duur of goedkoop maken als je zelf wil. Je kan bijvoorbeeld voor een paar euro een klein geboortesteen bedeltje kopen van de maand waarin een baby is geboren en dat als cadeautje in de kraammand stoppen. Een klein symbolisch geschenk met een grote betekenis.

Geboortemaanden en kleuren

Januari Granaat
Februari Amethist
Maart Aquamarijn
April Diamant
Mei Smaragd
Juni Lichte amethist
Juli Robijn
Augustus Peridoot
September Saffier
Oktober Rozenkwarts
November Gele topaas
December Blauwe topaas

Persoonlijke touch aan je sieraad

Natuurlijk is niet alleen de maand waarin je baby is geboren heel persoonlijk, ook de geboortedatum, de horoscoop en de naam van je kindje. Dat kun je allemaal in je sieraad laten verwerken. Dan heb je echt iets dat niemand anders heeft. Het is speciaal gemaakt voor jou als moeder en geboortestenen passen dan ook heel erg bij de mama sieraden zoals dat tegenwoordig heet.

Deze sieraden draag je het liefst elke dag en ze vertegenwoordigen je kinderen. Zo’n armband of ketting is alles voor je en zal je dan ook voor altijd bewaren. En uitbreiden wanneer er weer een kleintje bij komt. In zo’n geval kan je weer een steentje kiezen van de geboortemaand waarin de nieuwe baby is geboren.

Geef geboortesteen sieraden aan oma

Vaak worden deze ook aan oma gegeven. Zeker als ze meerdere kleinkinderen heeft dan is het leuk om haar zilveren geboortesteen ketting compleet te maken met alle kids. Het is een kleurrijk geheel als ze al die steentjes die haar kleinkinderen vertegenwoordigen draagt. vooral als ze ze niet al te vaak ziet, dan heeft ze ze altijd in de buurt.

Dat zo’n klein geboortesteentje toch zoveel betekenis heeft. Er zit iets heel symbolisch achter en dat draagt tot generaties door. Van duur tot voordelig, er is altijd iets dat bij je past om zo de geboortemaand van je kinderen dichtbij je te dragen.

3eGolf.nl