3EGolf
Image default
Sport

Effectief trainen met een crosstrainer

De crosstrainer is een van de meeste populaire apparaten in de sportschool. Dit apparaat is makkelijker dan verschillende andere apparaten, zoals de loopband. Afvallen is nog nooit zo gemakkelijk geweest met de crosstrainer. Maar wat zijn nu alle voordelen van een flow fitness crosstrainer en hoe kan je nu zo effectief mogelijk gebruik maken van de dit fitnessapparaat? Dat gaan wij je hieronder vertellen.

De voordelen van een crosstrainer

De crosstrainer wordt dagelijks door duizenden mensen gebruikt. Je kan door het trainen op een crosstrainer je fitter voelen. Maar er zijn nog meer voordelen aan de crosstrainer, namelijk:

Je traint je hele lichaam. Bij veel andere fitnessapparaten train je maar een of twee delen van het lichaam tegelijk. Dit is niet zo bij de crosstrainer, hier train je echt je hele lichaam. Je traint hier je bovenbenen, kuiten, enkels en je armen. Maar je traint hiermee ook je rug en buik. Tijdens je training moet je rug en buik aanspannen om niet uit evenwicht te raken. Doordat je het hele lichaam beweegt verbrand je honderden calorieën. Hierdoor val je meer af.

Minder belasting op je gewrichten. De crosstrainer heeft ook als voordeel dat het de beweging maakt die je normaal ook maakt als je aan het wandelen bent. Je benen en voeten maken een circulaire beweging. Je voeten komen niet los van de vloer en hoeven niet iedere keer een klap terug op de vloer op te vangen. Door deze beweging te maken belast je je gewrichten in je heupen en knieën minder. Wanneer je last hebt van je gewrichten is de crosstrainer een goede manier om een blessure te voorkomen.

Trainingsschema voor de crosstrainer

Er is geen standaard protocol hoe je training op de crosstrainer er uit moet zien. Voor iedereen heeft het een ander doel, sommige willen hier mee opwarmen, terwijl andere graag een interval training doen. Belangrijk is dat je langzaam begint en het tempo steeds iets opvoert. Hieronder hebben we een tijdindicatie voor je opgesteld:

Beginner: 2 minuten op rustig tempo. Hierna 30 seconden op maximaal tempo. Hierna weer 2 minuten rustig tempo. Dit herhaal je totdat je ongeveer 15 tot 20 minuten bezig bent.

Gemiddeld: 90 seconden op rustig tempo. Hierna 30 seconden op maximaal tempo. Hierna kan je op adem komen door weer 90 seconde op rustig tempo te trainen. Dit herhaal je totdat je 15 tot 20 minuten bezig bent.

Gevorderd: 1 minuut op een rustig tempo. Hierna start je met 30 tot 45 seconde op maximaal tempo. En rust je 1 minuut uit op een rustig tempo. Herhaal dit totdat je 15 tot 20 minuten bezig bent.

Je kunt het natuurlijk zo zwaar maken als je zelf wilt. Succes met het trainen met een crosstrainer.

https://www.flowfitness.com/nl/
3eGolf.nl