3EGolf
Image default
Woning en Tuin

Geen veiligheidscilinder? Dit kan er gebeuren…

Waarom is het zo belangrijk om een veiligheidscilinder in je slot te plaatsen? Je kunt ten eerste een heleboel voorkomen met hulp van deze cilinder, zoals de kans op een inbraak. Want wanneer je besluit om je gewone profielcilinder te laten zitten, maak je het voor inbrekers een stuk makkelijker om in te breken.

Gewone cilinders zijn namelijk niet bestand tegen inbraakmethodes als lockpicken en kerntrekken. Dieven hebben geen enkele moeite met deze cilinders en kunnen binnen enkele tientallen seconden je deur openmaken om vervolgens waardevolle spullen uit je huis te stelen.

Een extra sleutel

Er is zonder een veiligheidscilinder dus een grotere kans op inbraak. Maar zonder veiligheidscilinder is het bijvoorbeeld voor anderen een stuk makkelijker om een kopie van jouw sleutel te maken.

Zonder dat jij het doorhebt kunnen er extra sleutels worden gemaakt en hebben dieven of mensen waarvan jij niet wilt dat ze de sleutel hebben de gelegenheid om bij jou binnen te komen.

Een veiligheidscilinder maakt hier een einde aan en zorgt er dus voor dat jij altijd de controle hebt over wie een sleutel van je voor- of achterdeur heeft. Veiligheidssloten kan je eenvoudig online kopen dus je hebt geen excuus meer om je buitendeuren hiermee niet uit te rusten.

Inbreken zonder sporen

Zonder veiligheidscilinder is het voor dieven ook makkelijker om in te breken zonder enige sporen achter te laten bij het slot. Dit betekent dat het ook voor de politie moeilijker is om te achterhalen wie de inbraak gepleegd heeft.

Zo ben je na een inbraak wellicht waardevolle spullen kwijt en kun je de dader niet te pakken krijgen. In al deze gevallen maakt een veiligheidscilinder de mogelijkheid tot inbraak een stuk kleiner.

3eGolf.nl