3EGolf
Image default
Auto's en Motoren

Wanneer is het tijd voor een nieuwe auto?

Je piekert er al een tijdje over, je denkt dat dat je auto aan vervanging toe is. Maar wanneer is nou het juiste moment om je auto te verkopen en een nieuwe te halen? Als je te lang doorrijdt met je oude auto kun je voor onverwachtse hoge kosten reparatie komen te staan. Het is natuurlijk logisch dat des te meer kilometers een auto heeft gereden de kans op duurdere reparaties ook stijgen.

Niet te lang wachten met het kopen van een nieuwe auto

 

Als de auto nog lekker rijdt en er geen te hoge onderhoudskosten aan zitten dan rijden dan is er geen noodzaak voor een nieuwe auto. Mensen schaffen dan ook geen nieuwe auto aan totdat er iets verandert aan hun situatie. Een aantal voorbeelden wat er zou kunnen veranderen aan e persoonlijke situatie zijn:

  • Gezinsuitbreiding
  • Een nieuwe baan waardoor je verder moet rijden en overweegt om een Diesel auto te kopen
  • Het omgekeerde kan natuurlijk ook, een nieuwe baan dichterbij in de buurt waardoor je overweegt om je Diesel in te ruilen.

Nou blijft de vraag wanneer je een nieuwe auto moet kopen? Een praktische indicator is de APK. Als je auto door de APK is kun je vragen aan de garage of er mankementen zijn die nu niet direct problematisch zijn, echter wel vervelend kunnen zijn in de toekomst. De kilometerstand is ook een belangrijke indicator, meeste auto’s beginnen kwaaltjes te krijgen na 100.000km.

Ja! nieuwe auto

Het is duidelijk je kiest ervoor om een nieuwe auto te kopen. Het is goedkoper om een tweedehandse auto aan te schaffen dan een nieuwe. Maar wat mensen vaak niet overwegen is een auto importeren. Wat belangrijk is als je een auto wilt importeren moet je wel eerst je BPM berekenen. Op deze manier weet je waar je aan toe bent en kun je je auto zelf importeren of een professioneel bedrijf inschakelen.

3eGolf.nl