3EGolf
Image default
Aanbiedingen

Het reinigen en onderhouden van je brommerhelm: Tips voor een frisse en veilige rit!

Je brommerhelm is een essentieel onderdeel van je veiligheidsuitrusting tijdens het rijden. Om ervoor te zorgen dat je helm altijd fris, schoon en veilig blijft, is regelmatig reinigen en onderhouden belangrijk. In dit artikel delen we enkele handige tips om je brommerhelm op de juiste manier te reinigen en te onderhouden.

Verwijderbare delen schoonmaken

Veel brommerhelmen hebben verwijderbare voeringen, wangstukken en kinbanden. Deze kunnen vaak worden verwijderd en met de hand gewassen worden. Volg de instructies van de fabrikant om te weten welke onderdelen verwijderbaar zijn en hoe je ze het beste kunt schoonmaken. Gebruik een mild reinigingsmiddel en warm water om de delen voorzichtig te wassen. 

Buitenkant van de helm schoonmaken

Om de buitenkant van je brommerhelm schoon te maken, gebruik je een zachte doek en een mild reinigingsmiddel. Bevochtig de doek lichtjes en veeg voorzichtig over de buitenkant van de helm om vuil en vlekken te verwijderen. Vermijd agressieve chemicaliën en schurende materialen die de afwerking van de helm kunnen beschadigen. 

Vizier reinigen

Het vizier van je brommerhelm kan na verloop van tijd vuil en vlekken verzamelen, wat je zicht kan belemmeren. Gebruik een zachte doek en een mild reinigingsmiddel om het vizier voorzichtig schoon te maken. Veeg het vuil en stof weg en spoel het vizier af met schoon water. Droog het vizier af met een schone doek of laat het aan de lucht drogen.

Onderhoud van het sluitsysteem

Het sluitsysteem van je brommer helm, zoals de kinband, heeft regelmatig onderhoud nodig om goed te blijven functioneren. Controleer de sluiting regelmatig op eventuele slijtage of beschadiging. Maak de sluiting schoon met een zachte doek om vuil en stof te verwijderen. Smeer de sluiting indien nodig met een smeermiddel dat geschikt is voor helmmechanismen.

Bewaar je helm op de juiste manier

Als je je brommerhelm niet gebruikt, is het belangrijk om hem op de juiste manier op te bergen. Bewaar hem op een droge en goed geventileerde plaats, uit direct zonlicht en weg van extreme temperaturen. Gebruik een helmhoes of een helmrek om de helm te beschermen tegen stof en krassen.

 

https://www.k-parts.nl/
3eGolf.nl