3EGolf
Image default
Woning en Tuin

Het schoonmaken van de dakgoot

De dakgoot moet ieder jaar gereinigd worden. Door het vallen van blaadjes, hevige regenval of wind, kan er heel wat vuil in de dakgoot blijven kleven. Wanneer dit niet met enige regelmaat wordt gereinigd, kunnen er blokkades ontstaan. Deze blokkades kunnen uiteindelijk leiden tot lekkages en andere onaangenaamheden. Het is daarom raadzaam om minstens eens per jaar de dakgoot te reinigen. Hoe je dit het beste kunt doen? Dat lees je hier.

Wanneer de dakgoot schoonmaken?

Allereerst is het belangrijk om te weten wanneer je dakgoot moet reinigen. Wanneer je merkt dat het water in de dakgoot niet goed wegloopt, is het raadzaam om direct aan de slag te gaan. Vervolgens is het belangrijk om de dakgoot ieder jaar aan het einde van de herfst goed schoon te maken. Je kunt dan alle bladeren uit de dakgoot halen en de dakgoot eens een flinke beurt geven.

Veilig aan het werk

Het is belangrijk om veilig aan de slag te gaan. Je kunt gebruik maken van een stabiele ladder om de klus te klaren, maar de beste optie is nog altijd de rolsteiger. Je kunt eenvoudig een rolsteiger huren voor deze klus. Je staat dan stevig en stabiel en kunt tijdens het werk eenvoudig doorschuiven. Zo hoef je niet steeds ladder op, ladder af, en geniet je van de meest stabiele hoogwerker.

Waar maak je de dakgoot mee schoon?

De dakgoot kun je gewoon schoonmaken met een licht sopje en zelf met water. Maak gebruik van een stevige borstel om al het aanslag uit de dakgoot te reinigen. Krijg je de aanslag er moeilijk uit? Maak dan gebruik van een water en azijn mengsel. Dit kun je even laten intrekken en vervolgens met water flink uitspoelen. Komt de dakgoot uit in jouw tuin? Wees dan extra voorzichtig met de schoonmaakproducten die je gebruikt. Deze kunnen namelijk de grond en jouw planten aantasten.

 

Het schoonmaken van de dakgoot is een klusje dat je eens per jaar moet uitvoeren. Zo blijft de goot schoon en voorkom je lekkages en problemen. Huur eenvoudig een rolsteiger om dit klusje snel, professioneel en veilig te kunnen klaren.

 

3eGolf.nl