3EGolf
Image default
Sport

Hoe je borstspieren trainen

Borstpieroefeningen zijn niet altijd eenvoudig uit te voeren. Daarom hebben we dit artikel opgesteld om je te helpen meer inzicht te hebben in de werking van je borstspieren en hoe je het maximale uit je training kunt halen.

 

Uit welke spieren bestaan de borstspieren?

De borstspieren bestaan uit de pec-spier, adductor en de spieren die het borstbeen naar elkaar toe brengen.

Het is de langste spier in je lichaam.

Het is belangrijk dat deze spier goed ontwikkeld wordt om je borstspieren goed te trainen. De pectoralis major (de grote pec-spier) rekt het schouderblad naar boven, terwijl de pectoralis minor (de kleine pec-spier) de schouderbladen naar elkaar toe brengt.

Het is belangrijk dat je deze spieren goed kunt trainen met behulp van borstpieroefeningen die intensief zijn en eenvoudig uit te voeren.

 

Waar op letten bij het trainen van borstspieren?

Het is belangrijk dat wanneer je begint met het trainen van je borstspieren, je niet onmiddellijk de zwaarste gewichten neemt. Train eerst goed zodat je techniek op punt staat en ga dan over naar zwaardere gewichten.

Het is verleidelijk om onmiddellijk met zware gewichten te beginnen om sneller resultaat te zien maar met zware gewichten en een slechte techniek, loop je een grote kans om ernstige blessures op te lopen.

 


 

 

Voordelen van goed getrainde borstspieren

Goed getrainde borstspieren hebben meerdere voordelen:

  • Het ziet er mannelijk uit. Veel vrouwen vallen op mannen met een goed getraind lichaam en mooie borstspieren kunnen hier een enorm effect op hebben
  • Borstspieren zorgen voor meer bewegingsvrijheid in je schouders
  • Je hebt minder snel last van rugpijn. Met goed getrainde borstspieren ben je je meer bewust van de houding die je aanneemt waardoor je minder snel rugpijn zult hebben. Al moeten we hierbij wel zeggen dat je buikspieren hierbij ook een enorm grote rol spelen.

 

Welke oefeningen moet je doen om grotere borstspieren te krijgen?

Om je borstspieren te versterken kun je meerdere oefeningen uitvoeren. Denk bijvoorbeeld aan een simpele push up maar ook gewoon bankdrukken is een prima manier om je borstspieren te trainen.

 

Wat kun je doen om sneller borstspieren te kweken?

Om sneller spieren te kweken zijn er allerlei middeltjes die je kunt gebruiken. Denk daarbij aan creatine, fatburners, BCAA supplementen etc.

Onze raad is om ervoor te zorgen dat je zeker voldoende eiwitten binnen krijgt. Dit kun je doen door creatine shakes te consumeren. Zo maak je zeker dat je lichaam voldoende brandstoffen heeft om je spieren te herstellen na een training. Heb je te weinig eiwitten, dan zullen je spieren minder snel en minder goed herstellen en is het effect van je training eigenlijk te niet gedaan.

Als je kiest voor eiwitshakes, let dan ook goed op de kwaliteit. Kies niet zomaar de goedkoopste versie want de kwaliteit van deze producten kunnen wel eens tegenslaan. En dat is dan ook ineens een hele verkwisting van alle moeite die je doet om je borstspieren te trainen.

Naast je spieren kweken, is het ook belangrijk goed op je vetpercentage te letten. Hoe lager je vetpercentage, hoe beter je borstspieren zichtbaar worden. Hiervoor kun je beroep doen op fatburners al blijft de beste manier gewoon ouderwets cardio sport. Denk daarbij aan hardlopen op de beste loopbanden, trainen op de beste crosstrainer of gewoon op een hometrainer. Zolang je maar aan het bewegen blijft en calorieën verbrandt.

https://www.love4fitness.nl/borstspieren-trainen/
3eGolf.nl