Iedereen die bakt vraagt het zich wel eens af, kan ik verse appeltaart bewaren? Want niemand wil zijn versgebakken cake verloren zien gaan. Het is echter normaal dat velen onder ons aarzelen om een lekkere traktatie te lang te bewaren. Maar met de juiste bewaarmethoden kan uw cake langer meegaan en zelfs nog lekkerder smaken! Taarten kunnen snel uitdrogen als je niet weet hoe je ze moet bewaren. De vetten in de cake zullen na verloop van tijd oxideren en ranzig worden als ze niet goed worden bewaard. Als u uw taarten in een luchtdichte bak of verzegelde plastic zak bewaart, blijven ze langer vers. Hier zijn enkele andere tips over hoe u uw taarten langer kunt bewaren: Laat je cakejes niet te gaar of te gaar worden.Bak je cake tot hij een beetje te gaar is aan de buitenkant. Dit voorkomt dat de binnenkant te droog wordt. Bak hem in een klein beetje olie of boter en doe hem dan over in een grote ovenschaal. Laat de cake zich aan de ovenschaal aanpassen terwijl hij nog een beetje warm is. Krimp is normaal tijdens het bakken en kan verwacht worden. U kunt de cake altijd terug in de oven zetten om af te bakken en ervoor te zorgen dat hij niet overbakken wordt. Zet ze in de koelkast.Leg uw cake terug in de schaal waarin hij gebakken was. Hij blijft langer vers als je hem op kamertemperatuur bewaart. Hoelang appeltaart bewaren? Als u uw gebak in de koelkast bewaart, leg het dan niet in dezelfde schaal als waarin het wordt gegeten. Hoe verser de cake, hoe beter hij houdbaar is. Verpakken is de enige manier om uw cake vers te houden.Wikkel je cake in een plastic zak of in een vierkant touwtje. Dit is de beste manier om je cake te bewaren. Het zorgt ervoor dat het niet te droog wordt en dat de buitenkant niet te ijzig wordt. Als je dit niet vaak kunt doen, kun je ook een theedoek gebruiken. Andere goede keuzes zijn een gezellige lade of een oude plastic zak. Vermijd bevriezingAls u uw cake in de koelkast bewaart, kunt u dat het beste vanaf het begin doen. Het is het verstandigst om minstens 30 minuten te wachten voordat u de ijstaart uit de koelkast haalt. Zo blijft de ijstaart beter samengebonden en blijven er laagjes ontstaan. Uit onderzoek is gebleken dat het invriezen van de cake voordat hij gebakken is, ertoe kan leiden dat de cake te droog en weinig inspirerend wordt. Dit moet in overweging worden genomen bij de beslissing of je je cake moet invriezen. Maar er moet wel rekening mee worden gehouden, want als je je cake in de koelkast bewaart, blijft hij langer vers.
|
Iedereen die bakt vraagt het zich wel eens af, kan ik verse appeltaart bewaren? Want niemand wil zijn versgebakken cake ...

Tags: