3EGolf
Image default
Woning en Tuin

Hoe kan je inbraken voorkomen?

Niemand houdt er van om bestolen te worden. Of het nu op straat is door een zakkenroller of dat er bij je wordt ingebroken, het is altijd vervelend. Er zijn heel erg veel dingen bedacht om dit soort dingen te voorkomen. Doordat er zo veel dingen zijn bedacht om inbraken en zakkenrollen en andere criminele activiteiten te voorkomen, zijn de dieven ook veel slimmer geworden in wat ze doen. Je moet een dief dus niet onderschatten. Een goed voorbeeld waarom je dieven niet moet onderschatten zijn zakkenrollers. Zakkenrollers zijn zo goed geworden in wat ze doen dat je het niet eens meer voelt als je wordt gezakkenrold. Ze hebben ook manieren bedacht om je aandacht van je zakken af te houden. Dit doen ze bijvoorbeeld door tegen je aan te botsen en te doen alsof het per ongeluk ging. Vervolgens pakken ze heel erg snel je portemonnee of je telefoon uit je zakken zonder dat je dit door hebt. Dan een tijdje later zal je pas merken dat het weg is. Dit is natuurlijk een enorm slimme manier van stelen, maar naast zakkenrollers zijn inbrekers ook veel slimmer geworden in wat ze doen. Om een zakkenroller tegen te houden hoef je eigenlijk alleen maar een zak met een rits te hebben, omdat ze die niet snel kunnen open maken zonder dat je het merkt. Om inbrekers te stoppen is wat ingewikkelder en kost vaak geld. Daarom heb ik wat tips verzameld om jou daarbij te helpen.

Vervang oude sloten

Mijn eerste tip is dat je oude sloten moet vervangen. Een oud slot is namelijk makkelijker om open te maken, omdat een oud slot minder sterk is. Je moet een oud slot al helemaal vervangen als het oude slot verroest is. Een verroest slot is heel erg makkelijk open te maken. Als je een verroest slot hebt kan je net zo goed geen slot nemen. Het enige voordeel van een verroest slot ten opzichte van geen slot is dat sommige inbrekers van een afstand het slot zien en niet weten dat het verroest waardoor ze geen poging wagen om het slot kapot te maken. Je sloten vervangen is dus heel erg belangrijk. Het is ook heel erg belangrijk om kerntrekbeveiliging op je sloten te hebben. De meest gebruikte manier van inbreken door inbrekers is kerntrekken. Het is dus belangrijk om hier op voorbereid te zijn en om hier iets aan te doen. Als je dit niet doet is het makkelijker voor de inbreker om het slot open te maken.

Laat geen ramen open staan

De meeste inbrekers gaan op een nacht niet meerdere huizen langs en gaan vervolgens spontaan proberen een huis in te breken. Vaak bereiden ze zich voor door bijvoorbeeld de dag van tevoren langs het huis te rijden die ze in gedachten hebben en te kijken voor zwakke plekken. Als ze zien dat jij je ramen open laat dan gaan ze daar gebruik van proberen te gebruiken. Sluit dus goed je ramen om dit te voorkomen. Laat ook geen ladders staan op een plek waar inbrekers hem makkelijk kunnen pakken, want anders gebruiken ze de ladder om bij het raam te komen. Loop dus altijd voordat je weg gaat een rondje door je huis of alle ramen en deuren goed dicht zijn.

 

3eGolf.nl