3EGolf
Image default
Auto's en Motoren

Hoe kun je makkelijk de BPM auto berekenen?

Jij bent iemand die echt van auto’s houdt. Je bent op zoek naar een nieuwe wagen en je denkt eraan om een auto in het buitenland aan te schaffen. Daar kun je verschillende redenen voor hebben. Het maakt niet uit of je een auto aanschaft voor privé of voor zakelijke doeleinden. Veel merken en modellen zijn in het buitenland goedkoper aan te schaffen dan hier. Als je je zinnen hebt gezet op een auto in het buitenland, zul je hem uiteindelijk moeten importeren, nadat de koop gesloten is. Wanneer je een auto importeert, ben je de Belastingdienst een bedrag aan BPM verschuldigd. BPM, of Belasting Personenauto’s en Motorrijtuigen, kan een behoorlijke aanslag zijn. Nederland is sowieso een van de drie duurste landen, als het aankomt op autobelastingen. Op je aanslag BPM kun je honderden tot duizenden euro’s besparen. Dus hoe kun je zelf de BPM auto berekenen?

Waarmee moet je rekening houden als je een auto importeert?

BPM is niet het enige waaraan je moet denken als je een auto in het buitenland aanschaft. Je wil je nieuwe auto waarschijnlijk ter plekke bekijken, beoordelen en er een proefrit in maken. Dat betekent dat je reis- en verblijfkosten in het buitenland moet meenemen in je kostenberekening. Ook verzekerd transport naar Nederland is een extra kostenpost. In Nederland moet je bij de RDW een Nederlands kenteken aanvragen. Hiervoor zal de RDW je geïmporteerde auto aan een keuring onderwerpen. Als je wagen door de keuring komt, krijg je je kenteken en mag je met je auto de weg op. Uiteraard zorg je ook voor adequate verzekering. Daarna is de Belastingdienst aan de beurt. 

BPM auto berekenen – laat je het over aan de Belastingdienst?

Hoe gaat dit in zijn werk, de BPM auto berekenen via de Belastingdienst? De Belastingdienst maakt gebruik van speciale tabellen, waarin ze rekening houden met de cataloguswaarde en de leeftijd van je auto. In veel gevallen pakt dit voor jou ongunstig uit, met als gevolg dat je veel te veel BPM betaalt. De Belastingdienst houdt immers geen rekening met de actuele kilometerstand en het resultaat van reeds uitgevoerde keuringen. Ze gebruiken een gemiddelde afschrijving in plaats van een afschrijving die maatwerk is. Wat kun je hiertegen doen? Je kunt ook zelf de BPM  auto berekenen via een handige module.

BPM auto berekenen via een modulen

De module houdt wel rekening met de daadwerkelijke afschrijving, recente keuringsrapporten, eventuele reparaties en de actuele kilometerstand. Vaak berekent de module zeen veel lager bedrag dan de standaardberekening van de Belastingdienst. Heb je hier iets aan? Jazeker; de Belastingdienst accepteert deze rekenmethode’s. In de praktijk kan dit echt honderden tot duizenden euro’s schelen. 

Laat de BPM van je auto berekenen en bespaar veel geld

Schakel dus deze module in om en kies ervoor voor zelf BPM auto berekenen. In de meeste gevallen levert je dat concrete voordelen op, in de vorm van vele euro’s besparing. Het geld dat je bespaart met de maatwerkmodule gebruik je dan voor andere doeleinden, bijvoorbeeld de aanschaf van mooie autoaccessoires. Belasting betalen moeten we allemaal. Waarom zou je kiezen voor te veel betalen als het ook voordeliger kan?

 

3eGolf.nl