3EGolf
Image default
Gezondheid

Fysiotherapie bij chronische pijn aan onderrug of lage rug

Als je last hebt van chronische pijn in je onderrug, kan dit je dagelijks leven behoorlijk beïnvloeden. Gelukkig is er vaak iets aan te doen en kan fysiotherapie hierbij helpen. In dit blog leggen we uit wat chronische pijn in de onderrug is en hoe fysiotherapie kan helpen.

Chronische pijn in de onderrug is pijn die langer dan drie maanden aanhoudt en zich onder in de rug bevindt. De pijn kan variëren van een lichte irritatie tot een intense pijn die dagelijks aanwezig is. Vaak gaat de pijn gepaard met een stijf gevoel in de rug en kan het moeilijk zijn om bepaalde bewegingen te maken. Chronische pijn in de onderrug kan veroorzaakt worden door verschillende factoren, waaronder een verkeerde houding, overbelasting, een slechte conditie of een onderliggende medische aandoening.

Fysiotherapie kan helpen bij het verminderen van chronische pijn in de onderrug. Een fysiotherapeut kan samen met jou kijken naar de oorzaak van de pijn en een behandelplan opstellen. Dit kan bestaan uit oefeningen om de spieren in de rug te versterken, het verbeteren van de houding, het verminderen van stress en het vergroten van de flexibiliteit van de rug. Ook kan een fysiotherapeut je helpen bij het vinden van een manier om dagelijkse activiteiten uit te voeren zonder dat dit extra pijn veroorzaakt.

Een belangrijk onderdeel van fysiotherapie bij chronische pijn in de onderrug is het werken aan een goede houding. Door een verkeerde houding kan de druk op de rugspieren en wervels toenemen, wat kan leiden tot pijn en ongemak. Een fysiotherapeut kan je leren hoe je een goede houding aanneemt en hoe je deze kunt behouden tijdens dagelijkse activiteiten.

Ook het verminderen van stress kan helpen bij het verminderen van chronische pijn in de onderrug. Stress kan namelijk leiden tot spanning in de spieren, waardoor de pijn kan toenemen. Een fysiotherapeut kan je helpen bij het vinden van manieren om stress te verminderen, bijvoorbeeld door ontspanningsoefeningen of ademhalingsoefeningen.

Naast het verminderen van pijn en het verbeteren van de houding, kan fysiotherapie ook helpen bij het vergroten van de flexibiliteit van de rug. Door oefeningen te doen die de flexibiliteit van de rug vergroten, kun je de bewegingsvrijheid van de rug verbeteren en de pijn verminderen.

Kortom, als je last hebt van chronische pijn in de onderrug, kan fysiotherapie een goede oplossing zijn. Een fysiotherapeut kan samen met jou werken aan het verminderen van de pijn, het verbeteren van de houding en het vergroten van de flexibiliteit van de rug.

 

Klik hier voor meer informatie over fysiotherapie bij chronische pijn in de onderrug!

https://fysiotherapie-zeeburg.nl
3eGolf.nl