3EGolf
Image default
Financieel

Hoe kunt u omgaan met crediteurenbeheer?

Onbetaalde facturen? Iedere ondernemer krijgt er wel eens mee te maken. Het is vervelend, je hebt werk verricht en daar hoor je betaalt voor te krijgen. Toch lukt het niet altijd om op tijd je geld te krijgen. Dat kan liggen aan twee zaken; je klant of jezelf! Als jij als ondernemer niet duidelijk genoeg bent, kan het voorkomen dat facturen maandenlang niet worden betaald. Maak het dan ook zo makkelijk mogelijk voor je klanten om te betalen met onderstaand stappenplan.

Stap 1: Verstuur een betalingsherinnering
Niet betaald? Dat kan natuurlijk! Stuur een correcte betalingsherinnering met de factuur in de bijlage. Zo kan de klant direct overmaken.

Stap 2: Bel je debiteur voor betaling
Een week later nog niets ontvangen? Hoppa, pak die telefoon erbij en bel! De meeste mensen schrikken op het moment dat je gebeld worden over een onbetaalde factuur. Soms is het bij de klant erg druk en is diegene het gewoon vergeten, of ligt het nog niet bij de boekhouder. Of heeft de klant betalingsproblemen. Bellen lost dit heel makkelijk op!

Stap 3: Verstuur een aanmaning
Heeft de herinnering en het bellen niet geholpen? Oké, tijd om serieuze stappen te ondernemen. Verstuur een aanmaning als laatste optie. Sommige organisaties versturen nog een tweede aanmaning. Bij de aanmaning is het belangrijk om op te geven welke kosten er zijn verbonden aan te laat betalen. Ook is het belangrijk om te vermelden wat de vervolgstappen zijn op dit moment. Geef wel altijd de optie om nog te bellen, zodat je een klantrelatie kunt behouden.

Stap 4: Geef uw incasso uit handen
Dan komt het toch soms nog voor dat er geen betaling binnenkomt, zelfs niet na de aanmaning(en). Erg vervelend! Dan kan je niet anders dan naar een incassobureau stappen. Jij hebt werk verricht en daar moet een klant gewoon voor betalen. Dat is hoe zaken doen werkt, dus jij hebt gewoon recht op dat geld. En dan zoek je de professionaliteit van een incassobureau om je te helpen bij deze onbetaalde facturen. Eén onbetaalde factuur is meestal geen probleem, twee ook niet, maar verschillende kunnen ervoor zorgen dat je zelf je rekeningen niet meer kunt betalen. Tijd om aan de bel te trekken!

Heeft u ook last van wanbetalers? Ga dan snel naar E-legal incasso voor een volledig overzicht van de stappen!

3eGolf.nl