3EGolf
Image default
Electronica en Computers

Hoe lockpicking mijn collega hielp

Hangslot Mijn eerste werkplaats was bij een bedrijf dat hardware tools verkocht. Samen met mijn collega’s waren we allemaal junior sales mensen die leerden om dingen te verkopen aan mensen die dat nodig hadden. We werkten voor commissies en als je dus een verkoop gemist had, dan had je een bonus gemist, en als je een bonus miste, dan miste je een hoop geld (wat voor ons cruciaal was, want zoals ik al zei, we waren juniors, en dus slecht betaald).

Help, ik heb geen sleutel

Een partner van mij die daar ook werkte had een mooie deal voor een machine gemaakt en stond al klaar om het geld van de klant aan te nemen, totdat die zich realiseerde dat het enige beschikbare model het displaymodel in de showroom was. Alle display-modellen waren aan elkaar geketend met een lange stalen kabel en een hangslot als beveiliging, om zo diefstal te voorkomen. Geen probleem natuurlijk, want dan haal je gewoon honderd euro van het aankoopbedrag af en dan verkoop je het displaymodel. Alles liep goed, maar toen. Waar hebben we de sleutel gelaten? Heeft iemand de sleutel? Iemand? Hallo?

Geen sleutel, geen geld

De sleutel kon niet gevonden worden. Inmiddels stond de klant al klaar om de apparatuur ergens anders te kopen, omdat hij de machine dat weekend nodig zou hebben. Dit is het moment dat ik binnenkom om te kijken wat er aan de hand is. Mijn collega is in nood, want de sleutel is kwijt en de klant is teleurgesteld. Mijn collega vraagt of ik nog iets kan betekenen. Hierop vertel ik dat ze even moeten wachten en dat ik even wat uit mijn auto ga halen.

Lockpicks gebruiken

Tien seconde later ben ik terug en het heeft me een minuut gekost om het hangslot te lockpicken. Hier redde lockpicking de dag van mijn collega, die nu zijn commissie te pakken heeft, en de klant die nu met een nieuwe machine het weekend kan doorbrengen. Daarnaast ben ik blij dat ik even de blits heb kunnen uithangen met mijn lock pick setje.

http://lockpicks.nl

Gerelateerde artikelen

De 7 dingen die je baas nodig heeft om je te helpen

Kies voor een Xbox Live abonnement

Office 2019 key

3eGolf.nl