3EGolf
Image default
Gezondheid

5x de beste antikatertips | anti katermiddeltjes

Gisterenavond een zwaar feestje gehad en ben je vandaag lusteloos, moe en heb je barstende hoofdpijn? Dan mag je er zeker van zijn dat je je leuke avondje hebt moeten bekopen met een kater. Wij helpen jou er door en geven jouw tips en antikater middeltjes van een hangoverpil tot sinaasappelsap, om je snel weer beter te voelen en om je beroerde ochtend toch nog om te zetten in een fijne, nuttige dag.

Middel tegen een kater

Wat we ons misschien als eerste afvragen, bij het wakker worden met een kater is: bestaat er geen wondermiddel om van mijn kater af te geraken? Een wondermiddel bestaat misschien nog net niet maar wat wel zeer goed werkt is de hangoverpil Premulon. Deze anti katerpil is waarschijnlijk exact wat jij nodig hebt. In premulon zit de voedingsstof Asparagine een aminozuur, afgeleid van asperge. Deze stof steekt jouw lever een handje toe en helpt bij het afbreken van alcohol. Het is wetenschappelijk bewezen dat 1 glas bier of wijn pas na 1,5 uur tot 2 uur uit het bloed verdwenen is. Je zal dus veel tijd nodig hebben om al die alcohol uit je bloed te krijgen. Helaas hebben we niet altijd veel tijd dus is deze anti katerpil ideaal om er weer snel tegenaan te kunnen.

Eitjes eten en genoeg water drinken

Een truc die, naast de middel tegen een kater, nog vaak wordt gebruikt is zachtgekookte eitjes eten. Het zal misschien niet bij iedereen werken, maar je kan het uiteraard altijd proberen. Nog een antikater middeltje is waarschijnlijk het meest gekende en dat is voldoende water drinken. Alcohol droogt ons lichaam helemaal uit en het is dus belangrijk om gehydrateerd te blijven. Drink daarom de dag erna voldoende water en probeer zelfs om al tijdens het drinken, alcohol af te wisselen met water. Dit zal een heel verschil geven en je kater wat milder maken.

Mix je eigen anti kater drankje

Wat je ook nog kan proberen, maar misschien niet echt smakelijk klinkt, is je eigen anti kater drankje te fabriceren. Je kan je eigen ingrediënten door elkaar mixen en kijken wat voor jou werkt maar vaak worden rauwe eieren door elkaar geklutst en wordt dit dan opgedronken. Als het voor jou helpt, heel goed, maar onthoud wel dat dit vaak maar een tijdelijke oplossing is om je even beter te voelen.

Slaap

Wat je ook eenvoudig kan doen bij een kater, is terug in je bed kruipen en de kater proberen doorslapen. Je lichaam heeft geen energie meer door de alcohol waardoor je lichaam gewoon op is. Neem voldoende rust en na een lange powernap zal je gelukkig merken dat het ergste voorbij is.

 

3eGolf.nl