3EGolf
Image default
Woning en Tuin

Wat kun je doen om muggenoverlast te voorkomen?

De zomer zit er weer aan te komen. Dit betekend dat ook weer de muggen tevoorschijn zullen komen in je tuin. Veel mensen vinden dit niet zo fijn en dat is logisch, ze zorgen namelijk voor een hoop overlast. Maar als je de titel gelezen hebt dan weet je al waar we heen willen. Wij hebben namelijk voor jou de beste anti muggen tips. Zo kun je heel makkelijk muggen verjagen uit je tuin. Hierdoor kun je weer lekker in de tuin gaan zitten zonder dat geprikt wordt door die vervelek. Lees dus maar snel verder om achter die anti muggen tip te komen!

Geur verspreiden

Het eerste wat je kunt doen is het kopen van speciale citronella sticks. Dit zijn als het ware een soort stengels die je in de grond zet. Deze stokjes moet je aansteken, het werkt een beetje net als wierook. De geur die hier vanaf komt is zurig. Het ruikt een beetje net als een citroen of een limoen. Muggen houden niet van deze lucht. Hierdoor zullen ze je sneller met lust laten en je zult minder snel geprikt worden. Er zijn ook citronella rollers. Deze moet je op je huid smeren, ook hierdoor zal de mug bij je wegblijven.

Muggenlamp met UV-Licht

Je kunt ook een muggenlamp kopen. Deze zorgen ervoor dat de muggen naar het licht worden gelokt. Zo komen ze allemaal in een soort bakje terecht. Hier gaan ze vervolgens dood. Cyclone is op dit moment een erg veel belovend merk. Zij gebruiken namelijk een soort mini ventilator om de muggen naar beneden te laten zweven. Hier kun je heel makkelijk het bakje legen met de dode muggen. Zo kun je dus ook de muggen verjagen. Deze optie is wel een van de duurdere opties maar het zorgt er ten minste wel voor dat je gegarandeerd van de muggen af bent. Een anti muggen lamp is dan ook echt een heel goede optie om voor te kiezen.

Schone omgeving

Wat je ook kan doen, als je niet zo heel erg veel zin hebt om wat geld uit te geven is door te zorgen dat er geen eten of fruit in de tuin ligt. De muggen komen hier namelijk graag op af. Als je dus bijvoorbeeld een appelboom hebt dan is het handig om de gevallen appels weg te halen, zo heb je waarschijnlijk al minder last van vliegen en muggen. Volg deze anti muggen tips dus als je van dat gezeur af wilt komen, je kunt het heel erg makkelijk op lossen.

 

Gerelateerde artikelen

Kunstgras kopen van de beste kwaliteit bij een ervaren specialist

Kelderdichting

Wat is jouw favoriete eikenhouten tafel?

3eGolf.nl