3EGolf
Image default
Dienstverlening

Hoe ontwikkel je een persoonlijk leiderschapsplan

Elke dag worden we wakker met de kans om de dag te beginnen als leider. We beginnen met een keuze.

Wie kies jij vandaag te zijn?

Velen van ons kijken door het raam en zien overal om ons heen voorbeelden van leiders. We zien allerlei type leiders; zakelijke leiders, geestelijke leiders, politieke leiders, media leiders, creatieve leiders, en sport leiders. En wat doen we dan meestal? We vergelijken onszelf met die leiders, en daarbij zien we hoe slecht we eigenlijk uit de verf komen vergeleken met hun leiderschapskwaliteiten. Terwijl we in werkelijkheid eigenlijk veel meer met ze gemeen hebben dan we denken. Ik vraag je om eerst eens diep in jezelf te kijken, en daarna naar buiten, naar de leiders om je heen. Hoe kijk je eerst naar jezelf om de persoon te worden die je wilt zijn? De eerste stap is het maken van een persoonlijk leiderschapsplan.  

3 Belangrijke Stappen bij het Ontwikkelen van een Persoonlijk Leiderschapsplan:

1. Weet dat je in essentie een pure uitdrukking bent van wie we individueel zijn in onze fundamentele wezen. Onze essentie zit van binnen, wachtend op vrijheid om gedeeld te worden met de wereld. Wanneer we bekend zijn met onze essentie kunnen we ons leven leiden met meer inzicht en een gevoel van weten hoe we ons het beste kunnen uitdrukken als leiders.

2. Leef naar je visie. Visie gaat over het creëren van een bevredigend leven waar je gelukkig van wordt. Het gaat niet om doelen stellen of een strategie verzinnen, nee het gaat over het definiëren van een uniek ideaalbeeld van een sterke en effectieve leider, en daar naar te leven.

3. Deel je gaven. Elk van ons heeft gaven, talenten en vaardigheden, en we voelen ons als mens beter wanneer we deze kunnen delen met de wereld. Om een effectief leider te zijn moeten we deze gaven delen, in plaats van het te bewaren voor wanneer het slecht gaat.

Het vergt moed om een persoonlijk leiderschapsplan te ontwikkelen, en passie, een doel en kracht om het plan uit te voeren om de leider te worden waarvan we weten dat we het kunnen zijn. Ben jij klaar om de leider te worden die graag wilt zijn?

Vragen voor in jouw logboek:

Hoe zorgt zelfkennis er voor dat je een betere leiden bent?

Als je een geweldige leider kon zijn, wat zou je dan kunnen doen wat je nu nog niet doet?

Wie zou jij inspireren als je een geweldige leider werd?

www.ivpp.nl

https://www.ivpp.nl/persoonlijk-leiderschap/
3eGolf.nl