3EGolf
Image default
Gezondheid

Hoe zijn de DIM supplement ervaringen volgens reviews?

DIM supplementen blijken een aantal voordelen voor de gezondheid te hebben. Je zult in een DIM supplement review al snel lezen over het ondersteunen van een gezonde overgang in de menopauze, het bevorderen van de hormonale balans bij mensen met polycysteus ovarium syndroom (PCOS).   

Vrouwen met PCOS hebben vaak hormonale onevenwichtigheden die hirsutisme (ongewenste haargroei op gezicht en lichaam) en acne veroorzaken. Onderzoek toont ook veelbelovende anti-tumoractiviteit van DIM aan.

Wat is diindolylmethaan (DIM)?

Diindolylmethaan (DIM) is een plantenverbinding die voorkomt in kruisbloemige groenten zoals broccoli, kool, spruitjes, kool en boerenkool. DIM heeft het vermogen om in te werken op zowel oestrogeen- als testosteronreceptoren en kan helpen het hormonale evenwicht te ondersteunen. Hormonale onbalans draagt bij aan problemen als acne, menopauze/PCOS bij vrouwen, en oestrogeendominantie bij mannen en vrouwen. 

DIM voordelen volgens reviews

We kunnen ons voorstellen dat je meer wilt weten over de DIM voordelen en hoe de online reviews van DIM over supplementen schrijven. Hieronder hebben we de belangrijkste conclusies op een rij gezet.

DIM voor acne

Hoewel onderzoek nog geen eenduidige fysiologische oorzaak voor acne heeft vastgesteld of waarom sommigen meer aanleg hebben voor acne, zijn er verschillende factoren die kunnen bijdragen aan acne, waaronder genetica, je omgeving en het voedsel dat je eet.

DIM is vooral gunstig voor hormonale acne – het type dat optreedt in tijden van hormonale schommelingen, zoals de adolescentie en de menopauze.3 Androgenen (zoals testosteron) zijn mannelijke hormonen die in het lichaam van mannen en vrouwen voorkomen. Ze stimuleren een verhoogde talgproductie die bijdraagt aan acne.4

Van DIM is vastgesteld dat het anti-androgene effecten heeft.5 Deze effecten kunnen helpen bij het verminderen van de talgproductie bij acnegevoelige mannen en vrouwen.

Er zijn veel acneproducten op de markt, van crèmes tot gezichtsscrubs, toners tot acnezepen. Het verschil met DIM is dat het een helderdere huid van binnenuit ondersteunt.

DIM voor acne

Geslachtshormonen kunnen worden ingedeeld in twee basiscategorieën, vrouwelijke hormonen zoals oestrogeen en progesteron en mannelijke hormonen zoals testosteron. Beide zijn in verschillende hoeveelheden aanwezig bij mannen en vrouwen.PCOS of polycysteus ovarium syndroom is een hormoonstoornis waarbij de geslachtshormonen betrokken zijn. PCOS wordt ook gekenmerkt door de vorming van talrijke kleine verzamelingen vocht, follikels genoemd, rond de eierstokken. Dit kan leiden tot vergrote eierstokken en het niet regelmatig vrijkomen van eicellen, waardoor de vruchtbaarheid wordt aangetast.

PCOS veroorzaakt onregelmatige menstruaties, insulineresistentie en hyperandrogenisme (te veel testosteron en andere mannelijke hormonen). Hyperandrogenisme kan leiden tot symptomen als hirsutisme (toegenomen haargroei in het gezicht), acne en haaruitval (alopecia androgenetica).

Vanwege de selectieve oestrogeenactivering en anti-androgene effecten van DIM kan het nuttig zijn bij PCOS-symptomen.

DIM voor de menopauze

Tijdens een normale menstruatiecyclus schommelen de niveaus van oestrogeen en progesteron normaal gesproken tussen hoge en lage niveaus. Tijdens de menopauze neemt het oestrogeengehalte echter af als de eierstokken niet meer reageren op signalen van de hypofyse.

Symptomen menopauze met DIM voorkomen

Een verlaagde oestrogeenspiegel leidt tot de gebruikelijke symptomen van de menopauze:

  • Opvliegers
  • Nachtelijk zweten
  • Stemmingswisselingen

Van DIM is aangetoond dat het selectief werkt op oestrogeenreceptoren, wat betekent dat het alleen sommige oestrogeenreceptoren activeert.8 Door de interactie met oestrogeenreceptoren kan DIM helpen bij de symptomen van de menopauze.

DIM voor haaruitval

Haaruitval is vaak te wijten aan een teveel aan DHT. Door zijn anti-androgene (anti-DHT) effecten kan DIM mogelijk helpen bij haaruitval.

DIM bij oestrogeendominantie

Meerdere studies hebben gesuggereerd dat DIM werkt op oestrogeenreceptoren. Door binding aan een oestrogeenreceptor zou DIM een teveel aan oestrogeen bij oestrogeendominante personen kunnen blokkeren.

DIM voor ontstekingen

Onderzoek suggereert een correlatie tussen chronische ontsteking en de groei en proliferatie van kankercellen, en er zijn verschillende studies uitgevoerd om te bepalen of DIM een potentieel effect heeft op acute en chronische ontsteking. In één knaagdierstudie onderzochten onderzoekers de effecten van DIM op macrofagen van muizen.

Uit de studie bleek dat DIM de afgifte en productie van stikstofoxide, prostaglandinen, interleukine en andere ontstekingsbevorderende mediatoren aanzienlijk verminderde. DIM remde ook de toename van de eiwitniveaus van induceerbaar stikstofoxidesynthase. Dit betekent dat DIM het vrijkomen van ontstekingsbevorderende mediatoren in muismacrofagen effectief remde, wat suggereert dat DIM kan helpen bij het reguleren van ontstekingsreacties.

DIM voor antioxidanten

Natuurlijke oxidatiereacties in het lichaam leiden tot de productie van verbindingen die bekend staan als vrije radicalen. Deze verbindingen kunnen cellen en je eigen DNA beschadigen, wat leidt tot oxidatieve stress, die kan bijdragen aan fysieke tekenen van veroudering en chronische gezondheidsproblemen. Antioxidanten kunnen helpen de activiteit van vrije radicalen te neutraliseren, waardoor de schadelijke effecten van oxidatieve stress worden voorkomen.

Studies suggereren dat DIM enige potentiële antioxidatieve activiteit heeft. In één overzicht onderzochten wetenschappers recente ontwikkelingen waaruit bleek dat natuurlijke verbindingen isoflavonen, DIM en indool-3-carbinol (een natuurlijke voorloper van DIM) antioxiderende eigenschappen bezitten die kunnen helpen oxidatieve stress te verminderen.

Onderzoek suggereert dat het belangrijkste werkingsmechanisme bestaat uit het remmen van een eiwitcomplex dat bekend staat als nucleaire factor kappa B. Het is bekend dat activering van nucleaire factor kappa B een belangrijke rol speelt bij ontstekingen, oxidatieve stress en carcinogenese. DIM kan ook verschillende cellulaire signaalwegen reguleren die bijdragen aan oxidatieve stress.17.Afvallen met DIM voor extra gewichtsverlies.

Afvallen met DIM voor extra gewichtsverlies

Een DIM supplement voor gewichtsverlies kan je helpen een gezond gewicht te behouden. In één studie bestudeerden onderzoekers de effecten van de DIM-precursor indole-3-carbinol op zwaarlijvige muizen die een vetrijk dieet kregen. In het onderzoek werden 18 mannelijke muizen ingedeeld in een van de drie groepen: een controlegroep, een vetrijke groep en een vetrijke groep die indole-3-carbinol kreeg toegediend.

Na 12 weken behandeling maten de onderzoekers verschillende factoren die met obesitas samenhangen, waaronder lichaamsgewicht en serumconcentraties van triacylglycerol, glucose en adipokines.

Uit de resultaten van het onderzoek bleek dat lichaamsvet en vetweefsel hoger waren bij de muizen met veel vet. Ter vergelijking: de muizen met veel vet die indole-3-carbinol kregen, hadden een verbeterde glucosetolerantie, een lager lichaamsgewicht en lagere metingen voor de meeste op serum gebaseerde obesitasfactoren. Deze resultaten suggereren dat indool-3-carbinol een antiobesitas activiteit kan vertonen, waardoor minder lichaamsgewicht en vetophoping mogelijk is.13,18 Dit kan een DIM supplement voor gewichtsverlies een valide optie maken voor mensen die op natuurlijke wijze willen afvallen.

DIM voor mannen

DIM kan ook nuttig zijn voor mannen. DIM voor mannen kan vooral gunstig zijn voor de gezondheid van de prostaat. Studies hebben vastgesteld dat DIM de cel proliferatie remt en apoptose (celdood) in prostaatkankercellen induceert. Nu we de belangrijke toepassingen van DIM hebben doorgenomen, is het belangrijk om het te hebben over de mogelijke bijwerkingen en wanneer men DIM beter niet kan nemen.

DIM bij kanker

Vanwege de wisselwerking tussen DIM en oestrogeen- en testosteronreceptoren kan het ook kankerbestrijdende effecten hebben. Uit onderzoek is gebleken dat het kan helpen bij borstkanker1 en prostaatkanker.5

DIM bijwerkingen

Enkele DIM bijwerkingen kunnen zijn:

  • Hoofdpijn
  • Maagklachten
  • Verminderde natriumspiegels

Je moet de inname van een DIM supplement vermijden als je zwanger bent of borstvoeding geeft.

DIM wordt algemeen als veilig erkend, omdat het afkomstig is uit groenten als broccoli en bloemkool. In dierstudies naar diindolylmethaan kregen ratten tot 20 mg/kg per dag DIM toegediend. Aan het eind van de studie verzamelden onderzoekers bloed- en orgaanmonsters om serumkenmerken en vitamine D-niveaus te vergelijken en eventuele significante histologische veranderingen vast te stellen.

De resultaten van deze studie vonden geen significante verschillen in serumchemie of veranderingen in de botten, levers of nieren van de onderzochte ratten. Deze resultaten suggereren dat DIM geen bijwerkingen heeft voor onvolwassen of volwassen ratten, ondanks een portie die tien keer zo groot is als wat normaal als therapeutisch wordt beschouwd.

Conclusie DIM reviews

Hoewel DIM volgens reviews niet voor iedereen geschikt is, lijkt DIM voordelen te hebben voor zowel mannen als vrouwen, en de bijwerkingen van DIM zijn minimaal. Het kan helpen ter ondersteuning van acne verlichting, gezonde menopauze, en prostaat gezondheid.

Als je op zoek bent naar een hoogwaardig DIM-supplement, dan vind je in de betere online vitamine winkels zoals Vitamines.com een ruime keuze DIM suppletie.

 

 

3eGolf.nl