3EGolf
Image default
Huishoudelijk

In 7 stappen nette kleding met een kledingstomer

Je hebt morgen een belangrijke afspraak, dus zorg dat je goed voorbereid bent. Nog drie keer gerepeteerd, op tijd naar bed gegaan en natuurlijk je kleren klaargemaakt.

Het is gewoon… je favoriete jas is helemaal gekreukt en bevlekt van binnen! Je hebt geen tijd meer om naar de stomerij te gaan, wat nu? Kun je je kleding thuis niet stomen?

 

Het antwoord is eigenlijk heel simpel; nee, dat kan niet, want een stomerij doet niets boven de stoom van een strijkijzer of een warme douche. Stomerijen zijn experts in het verwijderen van hardnekkige vlekken, vooral op dure en delicate kleding. Stomerijen strijken je kleding met stoom, dus hier zijn enkele speciale tips van onze stomerij experts:

 

Hoe kun je je kleding het beste stomen?

 

Tip 1: Hang nooit kleding in de badkamer naast een warme douche. We horen deze mythe veel, maar vlekken komen helaas niet van je kleding af. Ook dit vermindert de geur niet. Door je kleding uit te hangen, kunnen de kreukels wat verminderd worden.

 

Tip 2: Probeer de vlek niet zelf te verwijderen. Als je kleding niet in de wasmachine past, probeer dan geen vlekken onder de kraan te verwijderen. Dit kan stoffen beschadigen of vlekken fixeren. Met een kledingstomer van 123kledingstomer.nl is het geen enkel probleem om je kleding te kunnen stomen.

 

Tip 3: Controleer altijd het wasetiket. Voordat u begint, is het goed om te weten dat sommige kleding alleen door een stomerij kan worden behandeld. Kijk goed op het waslabel van het kledingstuk.

Zie je daar een cirkel? Dat betekent dat de kleding alleen door stomerijen kan worden behandeld. Ook zie je soms een letter (A, F of P) in een cirkel.

 

Tip 4: Je kunt fijne kleding het beste niet in de droger doen. Hang je kleding dus na het wassen aan een hanger om te drogen. Om ervoor te zorgen dat hij de volgende ochtend droog is, kun je hem ook op – of bij – een radiator hangen. Het mag zeker niet te warm zijn. Het strijken was de volgende ochtend gedaan.

 

Tip 5: Je kunt je kleding het beste strijken als ze nog een beetje vochtig zijn. Dit geeft u het meest directe resultaat. Controleer ook het etiket voordat u gaat strijken, omdat dit meestal de temperatuur aangeeft waarop u uw strijkijzer moet instellen.

 

Tip 6: Een wasmachine met stoomfunctie verwijdert geen vlekken. Is je wasmachine een beetje nieuw? Hoogstwaarschijnlijk heeft het een stoomfunctie. Bij sommige wasmachines wordt dit ook wel de opfrisfunctie genoemd. Het is een kort programma van ongeveer 20 minuten, maar doe je tere kleding niet in. De kans op schade is zeer groot!

Conclusie

Voor het stomen van meerdere kledingstukken achter elkaar gebruik je een kledingstomer met standaard. Deze hebben een groot waterreservoir dat je niet vaak hoeft bij te vullen. Ook ligt de stoomproductie hoger, wat ze geschikter maakt voor dikke stoffen. Vaak beschikken kledingstomers met standaard ook over specifieke stoomtoepassingen voor bijvoorbeeld zijde en wol. Dit maakt ze ook erg geschikt voor professioneel gebruik.

 

3eGolf.nl