3EGolf
Image default
Bedrijven

Kies uit verschillende belt conveyors

Zoals je wellicht weet zijn er verschillende transportsystemen, hierom kan het van belang zijn om advies in te winnen over de verschillende mogelijkheden. Hierbij kun je onder andere denken aan het type transportband. Een transportband wordt ook wel een belt conveyor genoemd. Je kunt kiezen voor een kettingtransporteur in verschillende breedtes. Zo kun je kiezen voor een breedte van 60 millimeter, maar ook voor een breedte van 90 of 200 millimeter. Om deze reden kun je de kettingtransporteur ook gebruiken voor het transporteren van smalle producten zoals limonadeflesjes of chocoladerepen.

Een kettingtransporteur

Omdat een kettingtransporteur betrekkelijk smal is, neemt dit soort belt conveyor niet veel ruimte in beslag. Tevens kun je met dit soort transportsystemen nog meer ruimte besparen door de bochten kort en scherp te maken. Overigens is zo’n kettingtransporteur niet alleen ruimtebesparend, maar ook nog eens razendsnel. De snelheid van zo’n band kan wel op lopen tot 80 meter per minuut. Met een kettingtransporteur win je dus niet alleen ruimte maar ook veel tijd. Een kettingtransporteur is overigens niet het enige type transportband waar je voor kunt kiezen. Zo kun je onder andere ook kiezen voor de bandtransporteur of de mat-top transportband.

De transportband

De transportband is misschien wel de meest bekende belt conveyor ter wereld. De transportband is namelijk een simpel maar zeer effectief systeem. Zo’n band bestaat uit twee conische rollen die ervoor zorgen dat de transportband z’n werk kan doen. Er zijn verschillende soorten transportbanden verkrijgbaar aangezien deze gebruikt kunnen worden binnen verschillende branches.

Hierbij kun je denken aan de farmaceutische industrie, de tabaksindustrie en de voedingsmiddelenindustrie. Op het moment dat je op zoek bent naar een transportband kun je profiteren van snellere transporttijden, een jarenlange topkwaliteit en een ruimtebesparende oplossing. Op het moment dat je op zoek bent naar een transportsysteem voor jouw bedrijf, is het slim om op zoek te gaan naar een gespecialiseerd bedrijf.

https://www.fssolutions.nl/conveyors/belt-conveyor/
3eGolf.nl