3EGolf
Image default
Sport

Kinderen leren schaken op school

Het wordt steeds belangrijker voor kinderen dat ze logisch leren denken, inzicht verwerven waar ze in de toekomst op een vervolgopleiding of in een werksituatie iets mee kunnen. Daarom wordt er op veel scholen schaken als extra lesstof aangeboden. Het schaakspel is uitermate geschikt om anders tegen problemen aan te kijken. Je leert vooruitdenken, je moet de consequenties van je zetten overwegen, je leert als het ware meedenken met je tegenstander wat ervoor zorgt dat je op latere leeftijd deze eigenschappen goed kan gebruiken. In dit artikel krijg je inzicht wat er nodig is om op school dit goed te kunnen aanbieden. Een meerwaarde voor de leerlingen en voor de school!

 

(School) Schaak Info

Schaken is een spel waarbij je door tactisch te spelen de koning van je tegenstander in een positie weet te krijgen waardoor je tegenstander geen zet meer kan doen. Het spel bestaat uit een schaakbord met stukken. Zestien witte en zestien zwarte stukken. De verschillende stukken hebben hun eigen waarde waardoor een levendig spel kan ontstaan op het schaakbord. Als je een schaakbord met stukken hebt, kan je het spel spelen. Het spel speel je altijd met 2 kandidaten. De ene persoon speelt met wit, de ander met zwart. Als je begint met schaaklessen geven op school dan is het verstandig om te kijken wat je allemaal nodig hebt. Op de website https://www.raindroptime.com/ staat veel informatie die je kan gebruiken om een goede manier te beginnen. Op School Schaak Info kan je veel informatie teruglezen.

De belangrijkste meerwaarde is dat schaken een andere benadering heeft dan de reguliere lessen in het onderwijs. Naast de praktijkopdrachten die je kan geven is er ook voldoende ruimte om de theorie in een aantrekkelijke vorm te geven waardoor de leerlingen op een andere manier met leerstof geconfronteerd worden. De manier waarop het paard zich beweegt kan je daarna ook toepassen in verschillende taaloefeningen. De vakken op het schaakbord zijn genummerd. Hierdoor kan men dit ook toepassen bij bepalen van coördinaten. Onder het onderdeel School Schaak Info vind je nog meer informatie die van belang kan zijn.

 

De Schaakstukken kopen

Natuurlijk wil je nadenken over schaakstukken kopen. Er is een diversiteit aan mogelijkheden op dit gebied. Simpele schaakstukken voor de beginners tot prachtig handgesneden schaakstukken, je kan zelf schaakstukken kopen van glas. Maar als je op school wil schaken is een goede kwaliteit belangrijk. Een investering in stukken van het juiste materiaal zorgen ervoor dat ze lang mee kunnen gaan. Ook hier geldt dat duurzaamheid van de stukken een meerwaarde is. Maar hoe duur het bord ook is, hoe mooi de schaakstukken ook kunnen zijn, uiteindelijk is het plezier wat je kan beleven en wat de leerlingen ook kunnen ervaren het allerbelangrijkste. Het is nu aan jou om de volgende zet te doen!

https://www.raindroptime.com/
3eGolf.nl