3EGolf
Image default
Bedrijven

Koop uw occasion bij een van de erkende autobedrijven in Apeldoorn

Koop uw occasion bij een van de erkende autobedrijven in Apeldoorn

Bij een particuliere verkoper kunt u meestal de goedkopere auto vinden, maar ook niet meer dan dat. Aan de andere kant biedt occasion auto Apeldoorn aansprakelijkheid voor gebreken en garanties als u een auto aanschaft tegen aankoopprijs. Bij deze gerenommeerde verkoper krijgt u onder bepaalde voorwaarden ook zes maanden volledig BOVAG garantie. Voor bedrijfswagens is de garantieperiode beperkt tot drie maanden.

Meestal iets duurder van een privé-aankoop

De aankoop van een tweedehands auto bij een dealer is meestal duurder dan een privéaankoop. De prijzen op de particuliere markt liggen ongeveer acht procent onder de verkoopprijs van de dealer. De hogere prijs heeft echter een meerwaarde: in tegenstelling tot een particuliere verkoper is auto bedrijven Apeldoorn aansprakelijk voor materiële gebreken en zal hij dus proberen de beschreven staat van het voertuig te garanderen. Bij occasion auto Apeldoorn kunt u ook overwegen om een auto te kopen tegen meeneemprijs. Dit betekent dat de auto direct wordt geleverd zonder voorafgaande controle, in de staat waarin hij zich bevindt. In dit geval valt de garantie van auto bedrijven Apeldoorn weg.

Onderhoud van uw wagen valt niet onder de garantievoorwaarden

Niet alle beschadigingen aan het voertuig zijn echter automatisch defecten die onder de garantie vallen. Normale tekenen van gebruik en slijtage zijn uitgesloten van aansprakelijkheid.

Hoe herken je een gerenommeerde dealer

Voorzichtigheid is gebdoen, niet alleen bij het kopen van een auto op het internet, maar ook bij de lokale tweedehands autodealer. Vertrouw niet op vage zinnen als tiptop, topconditie of “zo goed als nieuw”, die soms niets betekenen. Telkens weer zijn er dubieuze verkopers die de aansprakelijkheid voor materiële gebreken willen vermijden. Controleer daarom het verkoopcontract nauwkeurig en lees ook de kleine lettertjes. Bij occasion auto Apeldoorn vormt dit geen enkel probleem, omdat ze het contract volledig invullen en alle garanties schriftelijk bevestigen. Een ander goed teken is de bindende verklaring dat het voertuig “werkplaats-gecontroleerd” is of een grote inspectie heeft ondergaan.

https://www.weijers.nl/
3eGolf.nl