3EGolf
Image default
Aanbiedingen

Tips: Hoe je een Denneboom kan verzorgen tijdens de feestdagen!

Verzorging van een dennenboom?

Dennenbomen zijn soorten bomen die erg groot kunnen worden als je ze niet tijdig en juist snoeit. Maar doe je dit wel, dan krijg je een mooie boom die wel tegen een stootje kan! Zeker met het steeds extremere klimaat is het een goede keuze om deze boomsoort te plaatsen. Je kunt dennenbomen ook goed plaatsen als afscheiding voor in de tuin. Het is namelijk ook een groenblijvende spar in de winter.

Dennenbomen groeien het beste om een goed doorlatende ondergrond. Het meest ideale is in de winter halfdroge omstandigheden en in het groeiseizoen in het voorjaar een licht vochtige ondergrond. Een den houdt dus niet van zeer natte omstandigheden. Mocht het zeer droog zijn, dan raden we aan om een dennenboom in de ochtend of in de late avond te beregenen. Hiermee heb je de kleinste kans op een verbranding van het blad.
Als je de naalden wilt verminderen, moet je de minder water geven op het moment dat de knoppen zich op de dennenboom gaan ontwikkelen. Dit gebeurt meestal in de maand mei/juni. Als de knoppen zijn uitgehard, en de naalden weer open zijn, hervat dan weer het normale beregeningsregime.

Dennenboom bestellen bij kerstboomthuisgeleverd.nl

 

Let op: deze methode is niet geschikt voor jonge dennenbomen. Zij hebben namelijk al het water in een droge periode nodig om te kunnen overleven en zich te kunnen ontwikkelen.

Dennenbomen kunnen last hebben van bladluizen, spint en wolluis. Je kunt dit behandelen met een gewasbeschermingsmiddel, maar in principe heeft de boom hier zelf geen last van. Ook kan een boom last hebben van schimmelinfecties, waardoor er gele strepen op de naalden komen. Dit is eventueel te behandelen met koper.

Een dennenboom groeit het beste op arme grond. Ben dus voorzichtig met meststoffen.
Echter jonge bomen kun je in het voorjaar, best een hoge meststof met een hoog stikstofgehalte geven. Geef in de zomer vervolgens een wat meer uitgebalanceerde meststof en in het najaar een stikstofarme meststof. Ze hard een dennenboom goed af voor de winterperiode.

Het beste is om in kleinere dosis, op een frequentere basis, kunstmest te geven.
Geef dennenbomen met langere lengtes geen meststof met hoge gehaltes stikstof. Je wilt immers geen weelderige groei. Het is verstandig om in het voorjaar een stikstofarme mest geven, in de zomer een uitgebalanceerde meststof, in het najaar een stikstofarme meststof.

Tegenwoordig zien we ook gecoate kunstmeststoffen, welke volgens de fabrikant een langzame afgifte hebben. We zien hierin wisselende resultaten.

Bij grotere dennenbomen is het soms noodzakelijk om sporenelementen toe te voegen, maar ben hiermee voorzichtig. Wij raden aan om hiervoor altijd advies te vragen bij een speciaalzaak.

Oordeel voor het snoeien, hoe je wilt dat de boom eruit komt te zien. In principe is de algemene stelregel om van een dennenboom om de drie jaar de twee jaar oude naalden te snoeien. Snoei hierbij niet alle knoppen en naalden tegelijkertijd, want dan kan de boom uitgeput raken.

De best verkochte kerstbomen koop je bij kerstboomthuisgeleverd.nl

 

https://kerstboomthuisgeleverd.nl/blog/
3eGolf.nl