3EGolf
Image default
Bedrijven

Krijg alles voor de scheiding op orde met een mediator

Mediator echtscheiding Utrecht voor echtscheidingen

Scheiden kan een stressvolle gebeurtenis zijn. Er moet veel worden geregeld. Scheiden zorgt niet alleen voor een periode van rouw voor beide partners, ook de kinderen binnen het gezin kunnen het er moeilijk mee hebben. In deze onzekere periode moet u samen beslissingen nemen over de omgang en verzorging van de kinderen, alimentatie en wie waar gaat wonen. Mediator echtscheiding Utrecht neemt u bij de hand en loodst u door het traject heen. Met aandacht voor de emotionele, financiële en juridische aspecten van uw scheiding.

Mediator Amstelveen voor een goed verloop

Mediator Amstelveen plant na een uitgebreid intake gesprek op korte termijn de mediation gesprekken in. In deze gesprekken komt alles aan bod wat beide partners geregeld willen hebben. Ook worden de kinderen bij het proces betrokken; wat zijn hun wensen en behoeften? De mediator praat met u over zowel de emotionele als de zakelijke kant van het uit elkaar gaan. Als alle gesprekken zijn afgerond en uw handtekening is gezet op het convenant en ouderschapsplan, zal uw mediator de documenten aan de advocaat overhandigen. De aanvraag voor de echtscheiding wordt door de advocaat verzorgd, en u wordt van alle stappen op de hoogte gehouden. Als de rechter de beschikking heeft afgegeven, u de Akte van berusting heeft getekend en uw scheiding bij de gemeente is ingeschreven, is uw scheiding definitief. Dit proces duurt ongeveer 5 tot 8 weken.

Gesprekken met mediator scheiding Alkmaar

Tijdens de gesprekken met mediator scheiding Alkmaar worden heldere afspraken gemaakt tussen beide partijen. Zaken als alimentatie en andere financiële afspraken worden besproken en geregeld.

Kosten voor een mediator

Het is in veel gevallen mogelijk om een toevoeging (subsidie) te ontvangen voor het mediationtraject. Uw mediator vraagt deze subsidie voor u aan bij de Raad van Rechtsbijstand. U moet wel voldoen aan de voorwaarden, zo mogen uw inkomen en eigen vermogen niet te hoog zijn. Op www.rechtsbijstand.nl kunt u zien of u in aanmerking komt. U betaalt voor de mediation dan een eenmalige eigen bijdrage van 54,- of 107,- euro. Voor het griffierecht en de werkzaamheden van de advocaat betaalt u nog 39,50 per persoon.

https://www.uwfamiliemediator.nl/
3eGolf.nl