3EGolf
Image default
Bedrijven

Lasergravure eenvoudig uitgelegd

South Craft Laser maakt gebruik van een moderne laser graveermachine met een graveervlak van 1590 mm X 965 mm. Met hun techniek zorgen ze dat belettering en afbeeldingen permanent, veeg- en weerbestendig zijn. lasergraveerproces. Dit maakt de belettering permanent, veeg- en weerbestendig. Als we het hebben over het moderne hout lasersnijden bedoelen we eigenlijk niet het graveren in de conventionele zin.

Verschil met de klassieke gravure

De klassieke methode is een mechanisch proces waarbij materiaal wordt verwijderd. Door te krabben, te beitelen, te duwen of te prikken wordt de gewenste informatie, zoals belettering of vormen, zichtbaar op het materiaal en blijven er restanten achter. Bij hout lasergraveren ontstaan dergelijke materiaalresten niet, omdat de laser het materiaal laat verdampen, wat gepulseerd is, en het contrast verandert. Daarom spreken ze vaak van lasermarkering. Laserinscriptie’s maken bij Sout Craft Laser kan op veel materialen worden toegepast. South Craft Laser past ze voornamelijk toe op hout en plexiglas.

Lasersnijden op organisch materiaal

De verwarming door de laser zet chemische omzettingsreacties in gang in organische materialen zoals hout, karton, leer, enz. Deze manifesteren zich in een verandering van kleur. In principe kun je dit vergelijken met de oude werkwijze van branden. Kunststoffen kunnen ook worden verwerkt met kleurconversie. Voor plexiglas lasersnijden is een CO2-laser, zoals we die ook voor hout lasersnijden gebruiken, uitstekend geschikt. Plexiglas lasersnijden veroorzaakt geen verkleuring, maar creëert een ander contrast door de lichtverstrooiing van het ruwe oppervlak. De effecten worden verder versterkt door de verlichting aan de rand van het materiaal.

Laserdieptegravure

Bij het laser diepgraveren wordt, afhankelijk van het materiaal, een vloeibare of gasvormige fase ontladen. Dit gebeurt door korte maar intense pulsen, die vaak meerdere malen moeten worden herhaald om het diepte-effect te bereiken. Er worden hier twee methoden gebruikt: vector- of rastergeoriënteerde verwerking. De rastergeoriënteerde gravure als standaard in de lasergravure graveert belettering, cijfers, maar ook hele foto’s pixel voor pixel. Bij de vectorgebaseerde gravure is de grafiek een wirwar van curven en lijnen die door de laser worden uitgevoerd en uiteindelijk leiden tot een beeld. De vectorgebaseerde hout lasergraveren is bijzonder geschikt voor fijne en precieze lijntaken. De methode is meer geschikt voor complexe afbeeldingen en gevulde lettertypes en stempels.

https://southcraftlaser.com/
3eGolf.nl