3EGolf
Image default
Zakelijk

Leggen van PVC tegels 60×60 cm

Ben je op zoek naar een nieuwe vloer voor in je badkamer, de woonkamer of voor op kantoor? Ga dan voor PVC tegels van 60×60 cm. Deze vloer staat bekend om de mooie uitstraling en is dan ook in een groot aantal verschillende looks verkrijgbaar. Daarnaast kun je ze in alle ruimtes in het huis gebruiken. Hieronder lees je alles over deze soort vloer en over het leggen van de PVC tegels in afmeting 60×60 cm. 

 

Wat zijn PVC tegels? 

PVC tegels zijn eigenlijk vinyltegels. Het is een kunststof vloer gemaakt van verschillende lagen PVC. Deze vloer staat ook wel bekend om de duurzaamheid, functionaliteit en mooie look. Het is een goede vloer om in huis te gebruiken en is dan ook breed inzetbaar. Je kunt PVC tegels 60×60 cm in heel wat uitvoeringen kopen, waardoor je een mooie sfeer in je woning of op kantoor kan creëren. Of je nu gaat voor PVC tegels met een betonlook, een marmerlook, een houtlook of voor mooie en kleurrijke Portugese PVC tegels gaat. Het kan allemaal! 

 

Voordelen PVC tegels 60×60 cm

 

Ben je nog aan het twijfelen of je voor PVC tegels met afmeting 60×60 cm moet gaan? Deze tegels hebben diverse voordelen. PVC tegels met afmeting 60×60 cm zijn perfect om te gebruiken in je woning. Deze afmeting is niet te groot, maar ook niet te klein. Hierdoor kun je het inzetten in zowel keukens, badkamers, woonkamers en toiletten. Net wat jij wil! Naast de afmeting zijn ze ook breed inzetbaar dankzij hun hoge vochtbestendigheid. De tegels krassen niet en wanneer er een vlek op komt kun je deze gemakkelijk verwijderen. Daarnaast zijn ze eenvoudig schoon te houden. Ideaal om te gebruiken in combinatie met grote gezinnen en kleine kinderen. Ook kun je er door hun zachtheid en warmte fijn op lopen. PVC tegels zijn normaalgesproken verkrijgbaar in kliktegels en zelfklevende (plak) tegels. 

 

Voorbereiding leggen PVC tegels 60×60 cm 

Wanneer je PVC tegels 60×60 cm gaat leggen dan zorg je eerst voor een goede voorbereiding. Maak de vloer schoon en egaliseer de vloer waarop de PVC tegels komen te liggen. Na het egaliseren mag je er een paar uur niet op lopen. Na het uitharden kun je de vloer schuren met een schuurmachine, waarna je de vloer nog eens schoon kan maken. Vergeet niet om je PVC vloer zo’n 48 uur voor het leggen ervan te laten acclimatiseren in het midden van de ruimte waar het komt te liggen. Hiermee voorkom je later veel problemen! 

PVC tegels 60×60 cm lijmen of leggen

 

Wanneer je alle voorbereidingen hebt gedaan voor je PVC tegels, dan kan het leggen beginnen! Laat altijd een halve centimeter over tussen de PVC tegels en de muur. Begin bij het leggen in de hoek van de ruimte. Ga je de PVC tegels lijmen? Let dan op dat de vloer daarna nog gewalst moet worden. Hierdoor hecht de vloer nog beter aan de lijm, waardoor de kwaliteit van je PVC tegelvloer lang goed blijft. Wil je voor een makkelijke vloer gaan? Ga dan voor PVC click tegels van Afium. Deze tegelvloer kun je zo in elkaar klikken.  Leg de tegel neer, hou de volgende tegel iets schuiner en klik hem in de groef. Doe dit tot je de hele ruimte hebt gedaan. Moet je PVC tegels 60×60 cm iets kleiner maken omdat je anders niet goed uitkomt? Dit is simpel! Snij met een stanleymes in de toplaag en breek de stook vervolgens. 

 

https://afium.nl/pvc-vloeren/pvc-tegels.html

Gerelateerde artikelen

Tips van verhuisbedrijf Den Haag Snelle Jongens

Tijdelijk een printer nodig? Huur er eentje!

Verzeker uw leven met een levensverzekering.

3eGolf.nl