3EGolf
Image default
Woning en Tuin

Hoe zorg ik voor een milieuvriendelijke slaapkamer?

Goed zorgen voor het milieu en klimaat is voor veel mensen een belangrijk issue. We willen met z’n allen namelijk een wereld nalaten, die ook voor ons nageslacht nog leefbaar is?! Daarom is het, zeker in de afgelopen decennia, steeds belangrijker om milieubewust om te gaan met je aankopen en om te proberen zo milieubewust mogelijk te leven. Een van de manieren om dat te doen, is het creëren van een efficiënte, milieuvriendelijke slaapkamer. Maar hoe krijg je dit voor elkaar? Wat kun je doen om jouw slaapkamer zo ecologisch en natuurvriendelijk mogelijk in te richten? De tips in dit artikel gaan je daarbij helpen!

1. Kies voor een milieuvriendelijk en duurzaam matras

Een van de beste tips die we je kunnen geven als je een milieuvriendelijke slaapkamer wilt hebben, is door een ecologisch verantwoord Una matras aan te schaffen. Een Una matras is namelijk gemaakt van natuurlatex, plasticvrij en duurzaam doordat deze matras relatief lang meegaan. Dit type matras, dat sinds 1994 bestaat, is volledig handgemaakt en heeft een bijzonder lange levensduur. Een matras dat gemaakt is zonder synthetische materialen en chemicaliën. Een prima keuze dus als je op zoek bent naar een milieuvriendelijke slaapkamer.

2. Ga voor duurzaam en milieuvriendelijk slaapkamer meubilair

Een goede aanpak voor het inrichten van een milieuvriendelijke slaapkamer is ook om te kiezen voor duurzaam en milieuvriendelijk materiaal voor je meubels en je bed. Meubilair van duurzaam geproduceerd hout en een bed van hetzelfde materiaal, of van metaal, zijn duurzame opties als je voor een milieuvriendelijke slaapkamer gaat.

3. Gebruik beddengoed van duurzame grondstoffen

Een duurzame en milieuvriendelijke slaapkamer wordt ook gekenmerkt door het gebruik van ecologisch verantwoord beddengoed. Kies daarom voor beddengoed van biologisch katoen en je bent ook qua textiel goed en milieubewust bezig.

4. Minimalisme is de norm

De woonstijl die bij een milieuvriendelijk ingerichte slaapkamer past, is een minimalistische inrichting. Overdaad schaadt, dus houdt je slaapkamer basic en overdrijf niet qua inrichting. Gebruik alleen het hoogstnodige meubilair en zet niet teveel spullen en accessoires in je slaapkamer.

5. Zet de cv wat lager

Door de kachel net een paar graden lager te zetten op je slaapkamer, en eventueel een wat dikker dekbed te gebruiken, ben je ook energievriendelijk en ecologisch verantwoord bezig. Fijn is daarbij dat je hiermee ook op de energierekening bespaart!

 

Gerelateerde artikelen

De hypotheekadviseur van hypotheekadvies Gorinchem biedt hulp

Een halfhoogslaper met bureau: alle voordelen op een rijtje

Parketvloeren omgeving Utrecht

3eGolf.nl