3EGolf
Image default
Eten en drinken

Zit er verschil in pizzabodems?

Iedereen weet dat er verschillende soorten pizza’s bestaan. We denken bij deze verschillende soorten dan meteen aan de topping van de pizza. Maar het verschil kan hem ook zitten in de pizzabodem. Welke soorten bodems er zijn en wat de verschillen dan precies zijn vertellen wij je in deze tekst!

De Napolitaanse pizzabodem

De echte en officiële pizzabodem is de Napolitaanse bodem. In de stad Napels is de eerste pizza gemaakt en dat was met deze bodemsoort. Bij het maken van een Napolitaanse pizzabodem wordt sterk gelet op de ingrediënten die in het pizzadeeg gaan. Het deeg kan echt alleen met de hand gekneed worden en deze pizza wordt altijd gebakken in een traditionele houtoven. Ook bij Woodstone Pizza bakken ze de pizza’s af in een houtoven waardoor de bodem echt goed smaakt!

Een gezonde pizzabodem

Een gezonde pizzabodem is een van de nieuwste varianten. Deze pizzabodem is niet gemaakt van deeg, maar van groenten. Vaak wordt zo’n bodem van bloemkool, wortel of broccoli gemaakt, maar er zijn nog meer andere varianten. Deze bodem is de gezondste soort uit het hele rijtje, maar dat was ook wel te verwachten.  

Pizzabodem volgens Italiaans recept 

De echte Italiaanse pizzabodem lijkt redelijk veel op de Napolitaanse bodem, maar er zitten toch zeker verschillen tussen de twee bodems. De bodem wordt net even wat anders gemaakt en gebakken en daardoor is de smaak tussen de twee verschillende bodems ook anders. Voor mensen die vaak pizza eten is het verschil overduidelijk, maar wanneer je niet zo vaak pizza eet zal je dit verschil niet opmerken. 

Pizzabodem volgens Amerikaans recept

Tot slot zijn we aangekomen bij de laatste bodemsoort: de Amerikaanse pizzabodem. Deze pizzabodem kom je vaak tegen bij fastfoodketens. De Amerikaanse bodems zijn een stuk groter en dikker en hierdoor zijn ze ook veel zachter. Deze bodemsoort in het minst gezond en bevat ook het meeste vet. 

 

 

Gerelateerde artikelen

Populairste schepsnoep kopen doe je bij Snoepdiscounter

Hoe eet je lekker in de zomer?

Bent je een fijnproever? Kom dan naar het restaurant in Oss!

3eGolf.nl