Letselschade als ZZP’er (letselschade bureau voor ZZP’ers)

Een ZZP’er (Zelfstandige zonder Personeel) is een ondernemer die geen personeel in dienst heeft. Er zijn voor- en nadelen verbonden ...

Een ZZP’er (Zelfstandige zonder Personeel) is een ondernemer die geen personeel in dienst heeft. Er zijn voor- en nadelen verbonden aan het beroep ZZP’er. Wat gebeurt er wanneer je letselschade als ZZP’er oploopt? Lees er hier alles over.

De voordelen van ZZP’er zijn

Een groot voordeel van ZZP’er zijn, is dat je per uur gemiddeld meer betaald krijgt dan in loondienst. Daarbij komt dat er gunstige belastingvoordelen zijn voor ZZP’ers. De bedrijfskosten zijn aftrekbaar en een ZZP’er kan gebruik maken van de zelfstandigenaftrek.

Je hebt zelf de controle over welke klussen je aanneemt. De keuze is aan jou. 

De risico’s van ZZP’er zijn

Als ZZP’er krijg je meer betaald, maar je moet er ook meer van betalen. Bijvoorbeeld vakantiedagen, ziektedagen, bedrijfskosten, buffers voor mindere tijden en belasting. Er komen alleen meer inkomsten binnen wanneer er meer gewerkt is. Het inkomen ligt dan ook aan hoeveel werk je verricht als ZZP’er.

De vrijheid om klussen uit te kiezen is er niet altijd. Dit is alleen mogelijk wanneer de zaken goed gaan. Wanneer het minder gaat zal je zoveel mogelijk klussen aannemen. 

Letselschadebureau

Als een ZZP’er letselschade oploopt, is de schade vrijwel direct te merken. Na een ongeluk drogen de inkomsten meteen op. In deze periode moet een ZZP’er aanspraak doen op de eigen buffer. Wanneer een ZZP’er letselschade oploopt, is er geen vangnet vanuit het werk. Je bent immers zelf verantwoordelijk. 

Wat moet je doen in het geval van letselschade als ZZP’er? Het is van groot belang om goede juridische hulp in te schakelen. Zo kom je er achter welke stappen je kan ondernemen. Kosteloze juridische hulp bij letselschade is wettelijk geregeld. 

Aan welke schadeposten voor ZZP’ers omtrent letselschade moet je denken? Dit zijn onder andere:

  • gemiste inkomsten;

  • extra kosten, zoals schade aan spullen;

  • smartengeld (gederfde levensvreugde);

  • juridische kosten.

Letselschade komt in aanmerking voor een schadevergoeding. Deze schadeposten zijn te verhalen op de verantwoordelijke. Het verhalen van letselschade kosten begint met het formeel aansprakelijk stellen van de verantwoordelijke partij. Als de verantwoordelijkheid erkend wordt, moet de schade worden vergoed. Daarna moet er een goede financiële, medische en juridische onderbouwing komen voor de schadeclaim. Is de medische eindsituatie vastgesteld en zijn de medische schadeposten berekend? Dan wordt de letselschade in principe afgewikkeld. 


Schakel de hulp in van een letselschadebureau. Zij bezitten veel juridische kennis. Daarnaast hebben zij al eerdere ervaringen met ZZP’ers die letselschade oplopen. Een letselschadebureau weet precies welke stappen je als ZZP’er moet ondernemen.

https://letselschadebureau.nl/

Gerelateerde berichten die u niet mag missen

Zakelijk

Ontwikkelingen in tech die je niet mag missen

De technologie-industrie blijft zich in razendsnel tempo ontwikkelen, en het is belangrijk om up-to-date te blijven. Wie altijd nieuwsgierig is naar nieuws over tech, vindt

Zakelijk

De kracht van luchtfiltratie

In de wereld van industriële productie en verwerking is luchtfiltratie niet alleen nuttig, maar essentieel voor het handhaven van een gezonde en veilige werkomgeving. Het

Zakelijk

Incasso's: Een Gids voor Effectief Debiteurenbeheer

Voor bedrijven is het beheren van openstaande facturen en het innen van achterstallige betalingen een essentieel onderdeel van financieel succes. Incasso’s spelen hierbij een cruciale