Sinds de ESP8266 in 2014 op de markt gebracht is, zijn er verschillende mogelijkheden ontstaan voor nieuwe projecten. Eén van de opties is het maken van een weerstation. Hoe je dit doet? Lees er hier alles over. Wat is de ESP8266?De ESP8266 is een kleine chip. Het valt onder de categorie SoC, System on a Chip. Deze krachtige chip staat vooral bekend om het feit dat het een WiFi verbinding tot stand kan brengen. Daarnaast kenmerkt de ESP8266 zich als een goedkope chip. De ESP8266 wordt vaak gebruikt als toevoeging aan een project. Door de WiFi functionaliteit, geeft dit de mogelijkheid om gegevens uit te wisselen tussen twee apparaten. Daarnaast programmeer je de ESP8266 zo dat de ESP8266 een krachtige microcontroller op zichzelf wordt. Er zijn verschillende projecten om uit te voeren met een ESP8266:
Hoe maak je een weerstation met ESP8266?Temperatuur sensoren zijn onderdeel van verschillende systemen zoals auto’s, computers, air conditioners en printers. De sensor geeft aan wanneer het apparaat te heet wordt en activeert het ventilatiesysteem. Hoe maak je je eigen weersysteem? De benodigdheden:
De stappen:
Hierna is de temperatuur en luchtvochtigheid van dat moment te zien op het scherm. Een weerstation maken is één van de projecten die je uitkunt voeren met ESP8266. Een andere optie is het koppelen van de Raspberry Pi 400 met de ESP8266. Zo heb je niet alleen een computer ingebouwd in het toetsenbord, maar ook eigen WiFi. De Raspberry Pi 400 gebruik je vaak om een desktop computer te bouwen. Wat kun je met de Raspberry Pi 400?Een desktop computer van de Raspberry Pi 400 is niet de enige toepassing. Je kan met de Raspberry Pi 400 ook programmeren. Welk programma je hiervoor kiest hangt af van je niveau. Ben je net begonnen met alles leren over programmeren? Dan is het programma Scratch wellicht iets voor jou. Gevorderden kunnen met Python aan de slag.
|
https://www.elektor.nl/ |
Sinds de ESP8266 in 2014 op de markt gebracht is, zijn er verschillende mogelijkheden ontstaan voor nieuwe projecten. Eén van ...

Tags: