3EGolf
Image default
Woning en Tuin

Manieren om de zichtbaarheid van je huisnummer te verbeteren

Een goed huisnummer is van levensbelang! ‘’Huh?’’. Jazeker, stel je voor dat de hulpdiensten jouw huis niet kunnen vinden in het geval van een levensbedreigende situatie. Nu is dit natuurlijk een extreem voorbeeld, maar het gebeurt wel degelijk. Natuurlijk zijn er nog veel meer redenen denkbaar waarom een goed zichtbaar huisnummer wel zo prettig is: vrienden die niet hoeven te zoeken, de postbezorger die je huis niet voorbij rijdt en het pakket weer terug naar het distributiecentrum neemt… In deze blog vind je enkele handige manieren om je huisnummer beter zichtbaar te maken. Want dat is niet alleen handig, maar ook super mooi!

Zorg voor voldoende contrast

Één van de belangrijkste aandachtspunten voor een goed zichtbaar huisnummerbord is contrast. Waarom denk je dat van die standaard huisnummers (bijvoorbeeld bij nieuwbouwwoningen) een zwart huisnummer op een wit metalen plaatje tonen? Juist! Het contrast. Als je een huisnummer gaat kopen, is het dus goed om hier even over na te denken. Zaken die belangrijk zijn, zijn de kleur van de gewenste ondergrond, en kleur van het huisnummer. Heb je een witte gevel? Dan kan je beter voor een wat donker huisnummer gaan. Zo zijn er tegenwoordig tal van huisnummers in de kleur zwart verkrijgbaar. Heb je een donkere gevel en wil je toch een zwart huisnummer? Je kan er dan eventueel zelf ook een mooi houten plankje onder maken. Dit ziet er stoer uit en verhoogd bovendien de zichtbaarheid.

Kies de juiste grootte

Een ander element die de zichtbaarheid van je huisnummer bepaalt is de grootte van het huisnummer. Huisnummers zijn tegenwoordig namelijk in allerlei groottes verkrijgbaar. De beste manier om een huisnummerafmeting te kiezen, is door eerst je huidige huisnummer op te meten. Dit geeft je een goed idee van welke maat je zo ongeveer nodig hebt. Zelf vonden wij een huisnummer van 20cm de perfecte keuze voor ons stulpje.

Combineer met een buitenlamp

Een andere slimme manier om de zichtbaarheid van je huisnummer te vergroten, is door gelijk ook een mooie bijpassende buitenlamp aan te schaffen. De pakketdiensten komen namelijk steeds vaker ’s avonds, en dat is nu net wanneer je huisnummer van een afstand wat lastiger te zien is. Een bijpassende buitenlamp oogt bovendien erg stijlvol en zal het gevoel van veiligheid vergroten. Dat is wel zo prettig natuurlijk. Een passend alternatief hiervoor is een verlicht huisnummer. Deze zijn erg mooi, maar hebben twee nadelen: ze zijn vrij prijzig en zodra de verlichting stuk gaat, is repareren vaak erg lastig.

Gerelateerde artikelen

Wat kost een kunststof deur? Lees het hier

Geen veiligheidscilinder? Dit kan er gebeuren…

Wat is jouw favoriete eikenhouten tafel?

3eGolf.nl