3EGolf
Image default
Dieren

Met de boot karpervissen

De meeste vissers denken bij het karpervissen aan een plekje aan de kant. Dit kan langs een kanaal, meer, rivier of plas zijn. De afgelopen jaar is een andere methode van het vissen op karper behoorlijk gegroeid. Namelijk het karpervissen vanaf de boot. Er zitten zowel voor als nadelen aan het karpervissen met de boot. Onderstaand behandelen we alle voor- en nadelen van het karpervissen met de boot.

Het grootste voordeel van karpervissen vanaf de boot is dat je op plekken kunt vissen waar kant vissers niet kunnen komen. Vaak zijn dit bepaalde plekken waar de karper zich veilig voelt en schuil houdt. Doordat er weinig op deze stekken gevist wordt, kun je er behoorlijk mooie resultaten boeken. Daarnaast ben je als bootvisser ook behoorlijk wendbaar. Je hebt geen tent bij je die je op en af moet ruimen. Wanneer je wilt haal je je palen en anker eruit en kunt verder varen naar de volgende stek. Ook is het prettig dat je geen natte tent hebt als het geregend heeft die je weer moet laten drogen.

Toch zitten er ook een aantal nadelen aan het karpervissen met de boot op karpers. Allereerst is de aanschaf van een boot behoorlijk prijzig. Vergeet daarbij niet het onderhoud aan de boot. Een boot moet jaarlijks onderhouden worden en de motor moet zo nu en dan ook een beurt krijgen. Dit kan behoorlijk in de papieren lopen als er groot onderhoud gepleegd moet worden. Ook zul je een ligplaats moeten huren wanneer je geen zin hebt om elke keer je boot in en uit het water te halen, dit is namelijk behoorlijk tijdrovend werk. Naast de kosten moet je met bootvissen extra voorzichtig zijn met het weer. Als je met onweer op een open stuk water ligt, ben je het hoogste punt op het water. Dit kan extreem gevaarlijk zijn met onweer. Hier zul je altijd extra goed op moeten letten wanneer je uitvaart, al helemaal als je een nachtje wilt vissen. Ook ben je als bootvisser beperkt in je ruimte. Je zult dus goed moeten kijken welke materialen noodzakelijk zijn en welke achterwege kunnen worden gelaten. Je zult namelijk toch enige bewegingsruimte willen hebben, al helemaal wanneer je voor langere periode uitvaart.

Om een beslissing te maken of je met een boot of vanaf wilt gaan vissen zul je bovenstaande punten tegen elkaar moeten afwegen. Wel is het belangrijk om af te wegen of het water wat je op het oog heeft wel voordelen heeft met een boot ten opzichte van kant vissen. Niet elk water is namelijk uitgeleend voor het vissen met een boot!

 

Gerelateerde artikelen

Verschillende dressuurpaarden te koop!

Het leven van een duif

8 Tips waar je op moet letten bij het kopen van een hond

3eGolf.nl