3EGolf
Image default
Dieren

Welk soort roofvisaas is nou het beste voor het vissen op snoek of snoekbaars?

Zoals elk jaar heerst er tijdens het doodaas seizoen altijd de oneindige discussie: Welk soort roofvisaas is nou echt het beste? Dit blijft een lastige kwestie waar de meningen sterk over verdeeld zijn. Wij kunnen hier heel kort en bondig over zijn: het perfecte soort roofvisaas bestaat niet. Waarom? Dat lichten wij jou onderstaand uitgebreid toe!

Elk water is anders, dit houdt ook in dat op elk water een ander bestand aan zoet watervis zwemt, wat uiteindelijk het natuurlijke voedsel is van de snoek en snoekbaars. Afhankelijk van dit gegeven kun je bepalen wat een roofvis in een bepaald water het meeste eet. Dit zal zonder twijfel op het meeste water voorntjes of bliek zijn, maar toch hoeft dit niet gelijk het beste aas voor een specifieke dag vissen te zijn. Je zult er namelijk van versteld staan wat het verschil in resultaat kan zijn als je één hengel met een zoetwatervis neerlegt en de andere hengel met een zoutwatervis. De resultaten zullen zonder enige twijfel per dag ontzettend kunnen verschillen. Waardoor dit precies komt? Geen idee. Het blijft vissen en blijkbaar heeft de roofvis per dag verschillende behoeftes. Tenslotte zijn de voedingswaarden van een zoetwatervis en zoutwatervis ook erg verschillend.

Je kunt met ontzettend veel soorten roofvisaas snoek of snoekbaars vangen. De meest populaire soorten onder roofvissers zijn: voorn, kolblei, brasem, spiering, haring, sardine, sprot, horsmakreel, makreel of zandspiering. Uiteraard zijn er ook nog veel meer soorten waar je een roofvis mee kan vangen. Sommige vissers zitten zelf met een rode poon langs de waterkant en vangen hiermee uitstekend roofvis!

Het is een optie om zelf roofvisaas te vangen. Je kunt de visjes dan gelijk gebruiken of invriezen. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om roofvisaas te kopen. Er zijn verschillende bedrijven die vers doodaas verkopen. Dit roofvisaas zit vacuüm verpakt en wordt verstuurd in isolatie boxen om het koel te houden. Je kunt de vis thuis eenvoudig in de vriezer bewaren. Zodra jij naar de waterkant vertrekt, beschik je altijd over mooie verse aasvissen om te kunnen doodaas vissen!

 

3eGolf.nl