3EGolf
Image default
Winkelen

Leren fietsen

Leren fietsen is een belangrijke stap die veel jonge Nederlandse kinderen ooit moeten zetten. Nederland is een echt fietsland. Zo hebben we hier meer fietsen dan inwoners. Dat is ook niet gek aangezien we met heel veel mensen heel dicht op elkaar wonen. De fiets is een veel gevallen een prima optie. Het voordeel van de fiets is dat deze geen invloed heeft op het milieu tijdens het gebruik en dat de beweging gezond is voor jezelf. Zo sla je dus twee vliegen in één klap.

Kinderen leren fietsen

Kinderen leren fietsen met vallen en opstaan. Er zijn geen kinderen die meteen de eerste keer dat zij op een fiets stappen meteen kunnen fietsen. Samen met een ouder of een familielid leren de meeste kinderen fietsen. Eerst met zijwieltjes en vervolgens zonder. In het begin is het moeilijk om het evenwicht te behouden en daarnaast de juiste richting op te sturen. Naar mate het proces vordert kan een kind steeds grotere stukken fietsen. Ja soms valt een kind wel eens en levert dat schaafwonden of gescheurde kleren op. Maar ja, dat hoort er maar bij. Dat kan gebeuren en is niet erg. Een kind dat later zelfstandig goed en zeker kan fietsen heb je veel meer aan. Het is ook zo dat een kind in Nederland raar wordt aangekeken als hij of zij niet kan fietsen. Maar beter om er vroeg en goed mee te beginnen.

De loopfiets als eerste fiets

Om een kind sneller te leren fietsen biedt een loopfiets een uitkomst. De loopfiets leert een kind op een eenvoudige speelse manier hoe de besturing van een fiets werkt. Daarnaast leert het kind ook al evenwicht houden. Dit zorgt ervoor dat een kind eenvoudiger en sneller leert fietsen. Een ander voordeel van een loopfiets is, dat kinderen niet van deze fiets af kunnen vallen. Dit bespaart dus wat schaafwonden en kapotte kledingstukken.

https://fietsie.nl/loopfiets/
3eGolf.nl