3EGolf
Image default
Auto's en Motoren

Nieuwe auto kopen: tips

Toe aan een nieuwe auto? Of de oude auto defect is gegaan of u gewoon toe bent aan iets nieuws: onderstaande tips zijn van toepassing voor iedereen die een (nieuwe) auto gaat kopen.

 

Doe eerst zelf onderzoek

Voordat u naar de garage gaat en vraagt wat zij adviseren, is het een goed idee om zelf wat onderzoek te doen. Welk formaat zou u willen, aan welke prijsklasse zit u te denken, veel informatie is tegenwoordig online te vinden. Ga daarna pas naar één of het liefst meerdere dealers. Dealers hanteren ieder hun eigen prijzen en per locatie kan dit erg verschillen.

 

Nieuw of tweedehands

Overweegt u een nieuwe auto te kopen, ligt de prijs hoger dan een zelfde type tweedehands. Tweedehands auto’s kunnen vaak nog jaren mee. Het voordeel van een tweedehands auto is dat de waarde niet direct daalt wanneer u de auto koopt. Dat is wel zo bij een nieuwe auto, waar de waarde aanzienlijk daalt op het moment dat u de deur uit rijdt. Let er wel op dat de auto gecontroleerd wordt door een monteur die de auto inspecteert en zoekt naar ongebruikelijke tekenen van slijtage of zorgwekkende mankementen.

 

Onderhandel over de prijs

De prijs die de dealer vraagt ligt altijd te hoog. Vaak weet u pas wat de bodemprijs is als u lang op locatie bent en net voordat u vertrekt hoort u de bodemprijs. Geef ook aan dat u nog andere dealers bezoekt, de dealer zal haar prijs wellicht daarop aanpassen.

 

Accessoires

Is de keuze gemaakt? Gefeliciteerd, dan bent u (binnenkort) eigenaar van een nieuwe auto. Nu komt de volgende belangrijke vraag: van welke accessoires wilt u gebruik maken. Een achteruitrijcamera, ingebouwd navigatiesysteem, GPS tracker voor de beveiliging, rittenregistratiesysteem etc.

 

Rittenregistratie en GPS tracking

Wilt u de auto bijvoorbeeld gebruiken voor zakelijke ritten en wilt u kilometers declareren, dan is het slim om een rittenregistratiesysteem te installeren. Dit systeem houdt de rittenregistratie bij, zodat u een overzicht heeft met startadres, stopadres, gereden kilometers, het karakter van de rit (zakelijk of privé) en meer. Dit systeem is ook een GPS tracker, zodat u de locatie ervan altijd kunt zien. Handig voor als u de auto wilt beveiligen en altijd kunt volgen.

https://www.trackjackeurope.com/gps-tracker/
3eGolf.nl