3EGolf
Image default
Bedrijven

Waarop letten bij het kopen van kartonnen dozen?

 

We gebruiken kartonnen dozen  dagelijks en we passen dit overal toe. Zo doen we dit onder andere om producten makkelijker te dragen, gebruiken we ze voor het dragen van boodschappen of gebruiken dozen bij het verplaatsen van producten. Bij een verhuizing zul je veel gebruik maken van kartonnen dozen en daardoor zul je hier veel mee te maken krijgen. De spullen dienen namelijk zo veilig en efficiënt mogelijk verpakt te worden , en kartonnen dozen zijn hier ideaal voor. Hieronder geven wij je enkele tips over deze kartonnen dozen en het gebruik ervan.

Tip 1: Maak gebruik van een doos op maat 

Spullen vervoeren en de kans op schade drastisch verminderen? Maak dan gebruik van een doos waar het product goed in past. Dit betekent dus dat je beter geen gebruik kan maken van dozen die veel te groot zijn voor het product en daardoor veel ruimte over laten. Gebeurt dit wel? Dan neemt de kans op schade enorm toe en dat wil je natuurlijk niet. Bovendien, zijn deze dozen ook nog eens goed voor het milieu en zijn deze goedkoper in aanschaf. 

Tip 2: Gebruik voldoende karton 

Zorg er altijd voor dat het karton dat je gebruikt van hoge kwaliteit is en dat je voldoende gebruikt. Indien dit niet het geval is dan neemt de kans toe dat het karton scheurt en je product op deze manier schade op loopt. Vooral tijdens het verzenden van de producten is dit belangrijk. Je hoort wel eens vaker dat postbezorgers graag met pakketten gooien. In de prkatijk gebeurt dit ook regelmatig maar dan vooral op de post depots. Voorkom schade en verpak de spullen op de juiste manier.

 

Tip 3:Draagkracht van dozen niet overschrijden 

Gebruik je verzendverpakkingen voor het versturen van producten? Zorg dan dat deze niet overladen zijn. De verzendverpakkingen kunnen namelijk scheuren en dat is iets wat je te allen tijde wilt voorkomen. Bovendien hebben postbedrijven restricties gesteld op het maximale gewicht dat je mag behalen na het verpakken van de producten. Als je dit overschrijdt zullen de kosten toenemen en dat wil je natuurlijk niet. 

 

https://verpakgigant.nl/product-categorie/verzendverpakkingen/
3eGolf.nl