3EGolf
Image default
Tuin en buitenleven

Pollengaas; wat is het?

Door alle hitte stikt het van de insecten, en daarnaast zijn er zijn ook meer pollen in de lucht! Voor de één nauwelijks merkbaar, maar voor de ander.. Door het mooie weer zijn er meer pollen in de lucht. deze worden verspreid door de wind! Wist je dat al? De zomerperiode is voor veel hooikoortspatiënten een periode die snel voorbij moet zijn. Maar wat is pollengaas? In deze blog vertellen we jou wat pollengaas is!

Pollengaas

Bijna alle horspeciaalzaken geven aan dat hun horren pollenwerend zijn. Nou, dat is niet zo. In theorie wordt misschien wel een deel geweerd, maar in de praktijk blijkt het totaal niet zo te zijn. Normaal gaas laat teveel lucht door, waardoor de pollen er ook met gemak doorheen vliegen. Wat is daar de remedie voor? Pollengaas! Wat doet dit pollengaas met je hor? Dit pollengaas houdt meer dan 90% van de pollen tegen, terwijl normaal gaas het vrijwel niet tegenhoudt. Dit komt doordat het gaas enorm fijn is. Het gaas is ontwikkeld om pollen te weren, en dat gaat maar op één manier. 

De mogelijkheden met pollengaas

Pollengaas is mogelijk bij bijna alle horren op maat zoals inzethorren, rolhorren, scharnierende hordeuren en voorzethorren. Bij plissédeuren of hordeuren waar een vouw in zit is het niet mogelijk. Waarom is het niet mogelijk? Omdat het nog niet bestaat! In de toekomst zullen er zeker pollenwerende plissédeuren komen, maar nu nog niet. Maar let wel op; bij rolhorren kan het zijn dat de pollen aan het gaas gaan ‘plakken’. Hierdoor kan het een tegenovergesteld effect hebben. Zo haal je op één of andere manier toch meer pollen naar binnen toe. En dat terwijl je juist je pollen buiten wil houden!

Wat voor soorten gaas zijn er nog meer?

Naast pollengaas heb je ook nog clearmesh, huisdierengaas, rvs-gaas en ‘normaal’ gaas. Wil je echt iets unieks? Dan ga je voor clearmesh. Clearmesh is namelijk bijna onzichtbaar gaas! Dat is in combinatie met een speciale RAL-kleur heel gaaf. Heb je maine coons met flinke nagels? Dan ga je voor rvs-gaas. (Je kan ook rvs-gaas gebruiken om je serverruimte te filteren. RVS gaas houdt namelijk enorm veel rotzooi tegen.) Heb je normale katten die de hor niet mogen slopen? dan is huisdierengaas of ‘normaal’ gaas vaak al genoeg! 

Dit artikel wordt mede mogelijk gemaakt door Lotspot.

3eGolf.nl