3EGolf
Image default
Bedrijven

Pu leer en echt leer

PU leer

PU leer staat als afkorting voor het woord PolyUrethaan leer (ook wel pur genoemd) en dit is eigenlijk een vorm van kunstmatig leer. Het verschilt erg van echt leer, maar heeft toch nog enkele overeenkomsten.

Het bovenste laagje van dit materiaal bestaat uit een coating, genaamd polyurethaan folie. Dit laagje wordt aangebracht op een laag splitleer. soms wordt dit aangebracht op een andere soort laag. Dit is een laag bestaande uit samengeperste leerresten.

Het verschil met echt leer

Prijs is het belangrijkste verschil tussen echte lederen telefoonhoesjes en hoesjes van PU leer. Dit komt simpelweg door het feit dat de productie van leren hoesjes veel lastiger is in vergelijking met de productie van hoesjes die uit PU leer bestaan.

Je kunt PU leer ook onderscheiden van echt leer door een goede observatie te doen op het oppervlak. Waar echt leer vaak enkele oneffenheden bevat is dit bij PolyUrethaan leer niet het geval. Dit soort leer heeft namelijk een zeer glad oppervlak. PU leder wordt voornamelijk gebruikt bij Apple en Samsung hoesjes omdat deze in massa geproduceerd worden en er zo bespaard kan worden op de productiekosten.

https://global-imarketing.com/het-verschil-tussen-lederen-telefoonhoesjes-en-pu-leer/
3eGolf.nl