3EGolf
Image default
Woningen

Redenen om een vastgoedmakelaar in te schakelen

In je leven komt het waarschijnlijk maar een of enkele keren voor dat je jouw huis gaat verkopen. Dit is dan ook belangrijk moment en tegelijkertijd iets waar je weinig ervaring mee hebt. Uiteraard kun je dit allemaal zelf doen en alles hierover zelf leren, maar je zou ook een vastgoedmakelaar zoals Bagro kunnen inschakelen. Hieronder hebben we een aantal redenen op een rijtje gezet om dit te doen.

Het advies van een vastgoedmakelaar is veel waard

Een goede vastgoedmakelaar is gedegen opgeleid en beschikt over behoorlijk wat ervaring. Alle mogelijke valkuilen, problemen en dingen waar je aan moet denken kent hij of zij. Op internet kun je veel vinden, maar niet alles en bovendien is het lastig om de goede informatie van de slechte te scheiden. Een makelaar helpt je met een vloeiende verkoop.

Je verkoopt je woning vaak sneller met een makelaar

Door met een vastgoedmakelaar zoals Bagro in zee te gaan zul je jouw woning sneller verkopen. Statistieken wijzen uit dat woningen via vastgoedmakelaars sneller worden verkocht dan woning die particulieren zelf verkopen. Als je bijvoorbeeld ergens anders al een nieuwe woning hebt, of hier een bepaalde datum voor hebt, is het snel verkopen van je huis wel zo makkelijk.

Het biedt gemak

Wanneer je jouw huis verkoopt met een makelaar hoef je er zelf nog maar weinig aan te doen. Je hoeft ook niet bij rondleidingen te zijn. Ideaal!

Je profiteert van het netwerk

Een goede vastgoedmakelaar heeft vaak een ruim netwerk en kent de markt. Dit kan ervoor zorgen dat hij of zij al heel snel geschikte potentiële kopers weet voor je woning. Ook qua prijs weet een makelaar precies wat eruit gehaald kan worden. Door de transacties die de makelaar in dezelfde omgeving uitvoert en de kennis van de vraag weet deze je een realistische verwachting te geven van de opbrengsten. Ook over de termijn zou de makelaar op deze manier een goede voorspelling moeten kunnen doen.

Een makelaar kan onderhandelen

Wanneer je een koop gaat sluiten moet er vaak nog onderhandeld worden. Dat is als consument waarschijnlijk lastig, ook omdat het je eigen woning betreft. Een makelaar staat er meer buiten en heeft hier bovendien veel ervaring mee. De onderhandelingen hebben daarnaast ook invloed op zijn of haar eigen verdiensten, dus aan de motivatie zal het niet liggen. De kans dat een makelaar de beste prijs eruit haalt is groter dan dat jijzelf dat doet!

 

3eGolf.nl