3EGolf
Image default
Electronica en Computers

Review Samsung beamer LSP7T en LSP9T

Je favoriete serie of de nieuwste blockbuster kijken op je tv is leuk, maar waarom maak je deze ervaring niet nog spectaculairder door een home cinema te maken? Schaf een beamer aan en binnen no time zit jij thuis op de bank alsof je echt in de bioscoop zit. Nu de Samsung LSP7T en de Samsung LSP9T al even op de markt zijn, is het tijd om de twee eens goed tegen elkaar te laten strijden. Welke voordelen hebben beide beamers en wat zijn de ervaringen? In deze Samsung LSP9T vs LSP7T review kijken we kort naar de verschillen tussen deze twee.

Ervaringen Samsung LSP9T

De Samsung LSP9T is gemaakt voor iedere echte filmfanaat. Als je bereid bent om een grote investering te doen, dan is deze beamer je centen meer dan waard. Zodra je de LSP9T in huis hebt zal een ding je als eerst opvallen. Het apparaat is namelijk een halve meter groot. Dat is best wel een unit. Hier moet je met de plaatsing dus zeker rekening mee houden, vooral als je een kleine ruimte ter beschikking hebt. De beamer is vervolgens supermakkelijk aan te sluiten. Doordat het een Ultra Short Throw projector is, kun je deze op een afstand van 11 tot 24 cm van de muur zetten. Hierbij is het wel belangrijk om een goed gespannen doek aan de muur te hebben. Heb je dit niet, dan krijg je al snel een verstoord projectievlak.

Beeld en geluid

Niet alleen de looks van de Samsung LSP9T zijn om door een ringetje te halen, maar ook de kwaliteit van het beeld en geluid. Met de geïntegreerde geluidsboxen van 40 Watt ervaar je een krachtig geluid. Door de Acoustic Beam technologie ervaar je een fantastisch geluid wat door de 22 openingen de hele kamer vult. Overigens heb je ook de mogelijkheid om via Bluetooth een koptelefoon aan te sluiten. Ook het beeld van de Samsung LSP9T is uitstekend. Kleuren en contrast zijn erg realistisch. Door de triple laser projector en de HDR10+ kun je genieten van haarscherpe beelden. Let wel op, om echt goed in 4K film te kijken, dient ook het beeld in 4k te worden opgenomen.

Ervaringen Samsung LSP7T

De Samsung LSP7T is het kleine broertje van de LSP9T. Letterlijk kleiner, want deze scheelt alweer 2,5 kilo in gewicht. Deze Samsung beamer presteert het best als je hem tussen de 25 cm tot 42 cm van de wand af zet. Hierdoor heb je in kleinere ruimtes iets minder bewegingsruimte, maar dat is te overzien. Wat ontzettend fijn is aan eigenlijk alle beamers van Samsung, is het gebruiksgemak. Met de afstandsbediening kun je de beamer op dezelfde manier bedienen als alle ander Samsung televisies. Met een paar drukken op de knop kun je beginnen aan je nieuwe film.

Beeldkwaliteit

Ook met de Samsung LSP7T kun je films en series in 4K bekijken. Door de deinterlacer worden verschillende framerates snel herkend. Je kunt met deze beamer contrastverbetering inschakelen om het beeld net een tikkeltje levendiger te maken. Wel valt dit contrast wat lager uit dan de LSP9T. De Samsung LSP7T heeft namelijk 2200 lumen ten opzichte van de 2800 lumen van de LSP9T. De beeldverwerking is verder te vergelijken met het duurdere exemplaar van deze Samsung beamer. Al met al is de Samsung LSP7T een perfect alternatief voor de LSP9T tegen een kleiner prijsje. Na hier flink gebruik van te hebben gemaakt zijn de ervaringen meer dan lovend.

3eGolf.nl